Credit Europe Leasing si-a dublat afacerile

Credit Europe Leasing a finantat, in primul semestru, bunuri in valoare de 95,6 milioane de euro, in crestere cu 126% fata de nivelul consemnat in aceeasi perioada a anului trecut, a declarat ieri agentiei MEDIAFAX Beatrice Boban, specialist in relatii publice si comunicare in cadrul firmei. „Suportul financiar si experienta internationala a actionarului majoritar si (...) majorarea capitalului social cu opt milioane de euro din luna aprilie au reprezentat factori care au contribuit la obtinerea acestui rezultat", a afirmat Boban. Finantarile acordate pentru achizitia de autovehicule si-au diminuat, in primele sase luni, ponderea in portofoliul companiei cu 17%, pina la 43%, in timp ce leasingul de echipamente a consemnat o scadere cu sapte puncte procentuale fata de intervalul similar al anului trecut, la 23%, cedind locul leasingului imobiliar.

Agent de pensii doar cu avizul statului

Activitatile de marketing si utilizarea denumirii de agent de marketing in sistemul fondurilor de pensii administrate privat pot fi desfasurate numai de persoanele fizice sau juridice avizate sau autorizate de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Consiliul CSSPP a aprobat recent norma privind marketingul fondului de pensii administrat privat, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II). Actul normativ a fost transmis spre publicare in Monitorul Oficial, iar la data intrarii sale in vigoare se revoca hotarirea Consiliului CSSPP nr. 29/2007 privind aprobarea Normei nr. 9/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat, se arata intr-un comunicat al CSSPP remis ieri agentiei MEDIAFAX.

Produsul zilei

Creditul pentru achizitii imobiliare cu ipoteca de la Leumi Bank este adresat celor care doresc sa achizitioneze proprietati imobiliare, dar si celor care doresc refinantarea unui credit contractat de la o alta banca. Se acorda pe o perioada de 30 de ani, fara limita de suma, valoarea maxima a finantarii fiind de 75% din valoarea imobilului achizitionat. Este destinat persoanelor angajate cu contract de munca, pensionarilor, persoanelor fizice autorizate, dar si celor care obtin venituri din dividende sau din contracte de cesiune a drepturilor de autor. Dobinda este de 5% fixa pe primul an si apoi variabila in functie de EURIBOR la trei luni. Pentru un credit de 30.000 de euro pe 30 de ani, Dobinda Anuala Efectiva este de 5,3%.