Litoralul este aglomerat, periculos, zgomotos si ofera servicii proaste, reiese din controalele politiei si ale Corpului de Control al Guvernului.

Un sondaj efectuat recent de Politia Constanta privind perceptia asupra nivelului de zgomot din statiunile de pe litoral a relevat ca poluarea fonica reprezinta o problema de stres pentru o mare parte dintre turisti. ĄPeste doua treimi dintre turisti au apreciat ca nivelul zgomotului a ramas cel putin la acelasi grad, comparativ cu anii trecuti. Conform datelor sondajului, statiunile cu cel mai mare grad de poluare fonica, atit ziua, cit si noaptea, sint Mamaia si Costinesti", a declarat marti seful Politiei Romane, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu.

Nivelul zgomotului de la terase creste o data cu numarul turistilor de pe litoral. Potrivit datelor politiei, numarul turistilor aflati in luna iulie pe litoral a crescut cu 50% fata de iulie 2006, in timp ce numarul accidentelor rutiere si al autovehiculelor inregistrate in interval de o zi s-a dublat. ĄDe la 17.000 s-a ajuns la 35.000 de autovehicule in 24 de ore", a mai spus Fatuloiu.

Garda Financiara a efectuat 1.109 actiuni de control la firmele de pe litoral, in urma carora a aplicat 923 de amenzi contraventionale. Valoarea totala a amenzilor aplicate depaseste 1,6 milioane de lei, a precizat Emanoil Negut, seful Departamentului de Control al Guvernului.

In privinta respectarii disciplinei in constructii, pe litoralul romanesc s-au depistat multe nereguli, soldate cu amenzi de peste 150.000 de lei, dar si cu patru dosare penale, toate pentru amenajari in Mamaia si Constanta, potrivit inspectorului teritorial in constructii Niculae Ciocanel. Este vorba despre patinoarul din Mamaia, o piscina care functioneaza pe plaja in zona barului Melody, de disco Megalos si de un beach bar care functioneaza pe plaja Modern - Constanta.

In zona de plaja Vama Veche si 2 Mai s-a constatat ca pe intreaga suprafata sint conditii improprii, astfel ca s-a aplicat o sanctiune contraventionala Serviciului Public de Gospodarire Comunala Limanu in valoare de 120.000 de lei.