Inginerii NASA au detectat o scurgere minora de aer la cabina presurizata a navetei Endeavour si incearca sa determine rapid originea acesteia, pentru a evita intarzierea lansarii, a declarat, marti, un purtator de cuvant al agentiei
 
Inginerii NASA au detectat o scurgere minora de aer la cabina presurizata a navetei Endeavour si incearca sa determine rapid originea acesteia, pentru a evita intarzierea lansarii, a declarat, marti, un purtator de cuvant al agentiei spatiale americane. PROBLEME. Daca problema nu este rezolvata suficient de repede, lansarea Endeavour catre Statia Spatiala Internationala (ISS) cu sapte astronauti la bord, prevazuta pentru 7 august, va trebui amanata, a declarat Kyle Herring, purtatorul de cuvant. "Nu putem lansa naveta daca exista o scurgere de aer in cabina", a spus el. "Pentru moment, nu este luata in calcul nici o intarziere. Inginerii vor cauta metodic originea scurgerii, izoland fiecare valva care permite ajustarea presiunii aerului in interiorul cabinei", a explicat Herring. Daca una dintre valve nu functioneaza, aceasta poate fi inlocuita rapid, fara ca acest lucru sa afecteze data lansarii. "Speram ca miercuri, dupa o noapte de lucru, vom sti despre ce este vorba", a adaugat el, subliniind ca pregatirile pentru lansare se deruleaza fara probleme. Numaratoarea inversa este programata sa inceapa sambata, urmand ca naveta sa fie lansata marti, 7 august, la ora 23.02 GMT.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.