Un studiu realizat de analistul Iurie Lariusin plaseaza Moldova pe locul doi in lume in ceea ce priveste migratia. Prima tara in top este Togo. Moldoveni care muncesc in strainatate trimit in tara fonduri reprezentand 27 la suta din Produsul Inte
Un studiu realizat de analistul Iurie Lariusin plaseaza Moldova pe locul doi in lume in ceea ce priveste migratia. Prima tara in top este Togo. Moldoveni care muncesc in strainatate trimit in tara fonduri reprezentand 27 la suta din Produsul Intern Brut Republica Moldova situandu-se pe locul doi in lume, dupa Togo, din acest punct de vedere, arata un studiu citat de ryan.ru. Cuantumul fondurilor trimise de cetatenii aflati in strainatate a crescut in ultimii ani, de la 8 la suta in 1998 (89,6 milioane de dolari) la 27 la suta in 2006 (854,5 milioane de dolari), a anuntat expertul Iurie Lariusin, autorul studiului intitulat "Moldova: probleme de migratie". Potrivit analistului, tendinta de crestere a cuantumului fondurilor trimise se va mentine in viitorul apropiat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.