Intitulat "Disidentul anti-comunist si scriitorul Victor Frunza a incetat din viata la varsta de 72 de ani", in Danemarca, articolul aminteste ca jurnalistul roman a fost obligat sa paraseasca Romania in 1980, in urma unei scrisori critice la adresa
Intitulat "Disidentul anti-comunist si scriitorul Victor Frunza a incetat din viata la varsta de 72 de ani", in Danemarca, articolul aminteste ca jurnalistul roman a fost obligat sa paraseasca Romania in 1980, in urma unei scrisori critice la adresa regimului comunist al dictatorului Nicolae Ceausescu. Scrisoarea lui Frunza a fost publicata in strainatate, iar semnatarul ei a fost interogat de fosta Securitate, explica IHT. "Ulterior, Victor Frunza s-a stabilit in orasul Aarhus, in Danemarca, alaturi de familie. In timp ce se afla inca in Romania, Frunza a scris, in secret, o Istorie a Comunismului in Romania, care a fost publicata in Danemarca, in 1984", mentioneaza ziarul, adaugand ca, dupa executia lui Ceausescu, in 1989, scriitorul s-a reintors in tara, unde a publicat lucrarile "Istoria Stalinismului in Romania" si "Destinul unui barbat condamnat la moarte, Pamfil Seicaru". Victor Frunza, exilat in Danemarca, a avut o contributie importanta la lupta exilului politic romanesc impotriva regimului Ceausescu, se spune in articolul din IHT, care citeaza articolul aparut in ZIUA. Articolul agentiei AP a fost preluat si de ziarul britanic The Guardian si de presa austriaca. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.