Comisiile care judeca Liga I s-au intors la LPF. Dumitru Dragomir spune ca ele „vor fi conduse de doctori in drept", dar numele sint aceleasi ca acum cinci ani.

Revendicate de Liga Profesionista de Fotbal la ultima sedinta de Comitet Executiv, comisiile care judeca Liga I au revenit in subordinea lui Mitica Dragomir. Agentia Nationala pentru Sport (ANS) a decis luni seara ca solicitarea este corecta si a deposedat FRF de comisii. Miza mutarii este simpla si extrem de importanta: controlul asupra celei mai banoase competitii sportive din Romania. Speriate de controlul impus de federatie asupra arbitrajului, prin subordonarea acestuia lui Ionut Lupescu, unul dintre oamenii independenti din fotbal, cluburile au solicitat si au obtinut celelalte pirghii de influenta. Suspendari de jucatori, contracte in litigiu, toate vor fi judecate acum de oamenii Ligii Profesioniste de Fotbal. Mircea Sandu parea resemnat ieri: „Nu pot sa contest decizia ANS. Sa ia Liga comisiile si sa faca ce-o sti cu ele".

Dumitru Dragomir considera ca „asa trebuia sa fie dintotdeauna". Corleone a anuntat ca „in fruntea comisiilor vor fi doar doctori in drept sau oameni cu studii juridice serioase. Rectori de universitati, decani de barou, numai nume grele". In categoriile enumerate de Dragomir se regasesc Iosif Robi Urs (rectorul Universitatii „Titu Maiorescu") si Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj. Conform unor surse din LPF, Urs ar urma sa fie presedintele Comisiei de Disciplina, iar Turculeanu, al Comisiei pentru Statutul Jucatorului. La Apel urmeaza sa vina un director dintr-un minister important, dar ceea ce ramine este faptul ca nici unul dintre acestia nu ar fi un nume nou pentru fotbalul nostru. Robi Urs lucreaza ca sef de comisie de mai bine de zece ani, iar Turculeanu este si el vechi in structurile LPF. FRF va ramine doar cu Comisia de Arbitraj Sportiv, ultima instanta de apel autohtona, inaintea Tribunalului de la Lausanne.

Liga se grabeste sa gaseasca o formula viabila pentru fiecare comisie si are toate motivele sa o faca. Saptamina aceasta trebuie judecate evenimentele din prima etapa (cartonase rosii, declaratii jignitoare, suspendari de terenuri etc.), dar nu mai tirziu de joi, deoarece vineri sint programate primele meciuri din runda a doua. „Joi va avea loc prima sedinta a Comisiei de Disciplina", a anuntat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF. Astazi, la prinz, urmeaza sa se stabileasca componenta fiecarei comisii, listele trebuind validate de Comitetul Executiv al FRF, care, probabil, se va reuni in sedinta de urgenta.