Regimul Putin recurge la masuri extreme pentru a-si reduce la tacere criticii, inchizandu-i, mai nou, in ospicii. Liderii rusi au dispus, la inceputul lunii iulie, internarea cu forta intr-un spital psihiatric a jurnalistei Larissa Arap, cunoscuta pe
Regimul Putin recurge la masuri extreme pentru a-si reduce la tacere criticii, inchizandu-i, mai nou, in ospicii. Liderii rusi au dispus, la inceputul lunii iulie, internarea cu forta intr-un spital psihiatric a jurnalistei Larissa Arap, cunoscuta pentru opiniile sale anti-Kremlin. Intr-un "gest de razbunare" al autoritatilor moscovite, Arap a fost arestata la data de 6 iulie, in timp ce se afla intr-o clinica pentru a efectua examenul medical necesar obtinerii permisului de conducere, a relatat Elena Vassilieva, presedinta filialei din Murmansk a formatiunii de Opozitie Frontul Civic Unit.
"Doctorul i-a spus sa astepte pe culoar si, imediat, Politia a sosit cu o ambulanta si a luat-o cu forta", a declarat ea. Initial transportata la o clinica, Arap a fost transferata, joia trecuta, intr-un spital psihiatric, a precizat Vassilieva, caracterizand incidentul drept "o revenire la epoca represaliilor staliniste".
Potrivit Reuters, Arap a publicat, recent, un articol deosebit de critic pe tema relelor tratamente la care sunt supusi bolnavii din spitalele psihiatrice ruse. Internarea sa a fost condamnata de Reporters Sans Frontieres (RSF), organizatia solicitand, in cadrul unui comunicat, "clarificarea de urgenta a circumstantelor in care s-a produs aceasta spitalizare ce readuce in prim-plan temerile referitoare la revenirea la epoca neagra a regimului sovietic, cand internarile in spitalele psihiatrice erau folosite pentru a-i reduce la tacere pe disidenti". (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.