Insulele malteze sunt mai mult decat un muzeu in aer liber inconjurat de ape cristaline incredibil de albastre cu golfuri stancoase, mici plaje cu nisip rosu, piscine naturale, pesteri subacvatice. Pe langa toate acestea, ospitalitatea locuitorilor,
Insulele malteze sunt mai mult decat un muzeu in aer liber inconjurat de ape cristaline incredibil de albastre cu golfuri stancoase, mici plaje cu nisip rosu, piscine naturale, pesteri subacvatice. Pe langa toate acestea, ospitalitatea locuitorilor, arta culinara malteza, hoteluri confortabile, cele 365 de biserici catolice, cladirile toate de culoarea mierii, totul ofera un climat minunat care reuseste sa atraga an de an peste un milion de turisti. "La fiecare km exista ceva interesant unde turistii trebuie sa se opreasca sa viziteze. Aici in Malta turistii pot veni in fiecare zi pentru ca soare exista tot timpul. Este o destinatie turistica pentru tot anul inclusiv pentru Revelion. In afara de plaja, excursii si croaziere, jeep safari, exista si distractie nocturna cu bowling, cinema, cluburi, discoteci. Malta este pentru toti turistii: familii care beneficiaza de gratuitate pentru copii, tineri, dar si persoane de peste 80 sau 90 de ani", ne-a declarat Mark Neville Farugia, directorul agentiei Malta Travel. Istoria acestei tari incepe din timpuri stravechi marturie stand templele megalitice construite in anul 4000 i.Hr. Valleta este orasul Cavalerilor Ioanti, cu strazi drepte, cu restaurante si terase cochete, cladiri si curti inconjurate de treceri cu arcade. Gradinile Barraca este locul de unde se poate admira minunata priveliste a Marelui Port si a celor "Trei orase". Un alt loc minunat este Medina, vechea capitala a insulei, fiind considerata una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.