ACHIZITIE. Wall Street Journal si-a schimbat proprietarul. Potrivit editie online a publicatiei, dupa trei luni de negocieri intense, dar si dezbateri publice privind valorile jurnalismului, familia Bancroft a acceptat intr-un final oferta de 5 milia
ACHIZITIE. Wall Street Journal si-a schimbat proprietarul. Potrivit editie online a publicatiei, dupa trei luni de negocieri intense, dar si dezbateri publice privind valorile jurnalismului, familia Bancroft a acceptat intr-un final oferta de 5 miliarde de dolari facuta de catre magnatul Rupert Murdoch. Nu inainte insa ca magnatul australian sa promita ca nu va interveni in politica editoriala a cotidianului, stirbindu-i astfel reputatia.  Pe langa Wall Street Journal, un bastion al presei de afaceri, Murdoch controleaza 175 de ziare de limba engleza, printre acestea numarandu-se inclusiv publicatia britanica Times. (Adrian Vaduva)   SARBU, CONDITIONAT. Central European MediaEnterprises (CME) (venture-ul tv al lui Roland Lauder in Europa de Est) a introdus un amendament in deal-ul cu Adrian Sarbu, prin care acesta nu mai are dreptul sa-si vanda cele 5 procente ramase din Pro TV SA si Media Pro International SA mai devreme de 12 noiembrie 2009, informeaza Hot News. Adrian Sarbu a vandut in primavara acestui an cinci procente din cele doua contra a 49,8 milioane de dolari. Intre CME si Adrian Sarbu exista un deal numit put option, prin care al doilea are dreptul sa vanda si cei dintai sunt obligati sa cumpere. (Ramona Draghici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.