Credit Europe Leasing a finantat in primul semestru bunuri in valoare de 95,6 mil. euro, in crestere cu 126% fata de nivelul consemnat in aceeasi perioada a anului trecut, a declarat ieri, agentiei Mediafax, Beatrice Boban, specialist relatii publice
Credit Europe Leasing a finantat in primul semestru bunuri in valoare de 95,6 mil. euro, in crestere cu 126% fata de nivelul consemnat in aceeasi perioada a anului trecut, a declarat ieri, agentiei Mediafax, Beatrice Boban, specialist relatii publice si comunicare in cadrul firmei. "Suportul financiar si experienta internationala a actionarului majoritar si (...) majorarea capitalului social cu opt milioane de euro din luna aprilie au reprezentat factori care au contribuit la obtinerea acestui rezultat", a afirmat Boban.In semestrul I, finantarile acordate pentru achizitia de autovehicule si-au diminuat ponderea in portofoliul companiei cu 17%, pana la 43%, iar leasingul de echipamente cu 7% fata de intervalul similar al anului trecut, la 23%, cedand locul leasingului imobiliar. "Leasingul imobiliar a cumulat un procentaj record pentru companie, de 34%, in crestere cu 24% fata de primul semestru din 2006, atragand finantari pentru active in valoare de 32,5 mil. euro", a mai adaugat Boban. Potrivit Mediafax, pentru 2007, compania vizeaza cresterea cotei, la circa 5% din totalul pietei nationale de leasing, estimata la 4,3 mld. euro de catre Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB). Anul trecut, firma ocupa pozitia a zecea pe piata de profil cu o cota de piata de 3,7%, avansand de pe locul 17, detinut in 2005. Credit Europe Leasing este membru fondator al ALB, iar presedintele companiei, Kerem Sekizyarali, a preluat conducerea asociatiei in luna aprilie. Firma este controlata in proportie de 99% de Credit Europe Bank NV Olanda, restul de 1% revenind grupului financiar Fiba International Holding NV Olanda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.