Aderarea la UE nu pare sa ne fi schimbat prea mult obiceiurile. Munca la negru este in continuare la moda in Romania. Zilele trecute, in urma unei descinderi organizate de Politie pe Sos. Pipera - Tunari, la un punct de lucru gestionat de SC OZER C
Aderarea la UE nu pare sa ne fi schimbat prea mult obiceiurile. Munca la negru este in continuare la moda in Romania. Zilele trecute, in urma unei descinderi organizate de Politie pe Sos. Pipera - Tunari, la un punct de lucru gestionat de SC OZER Construction SA, mai mult de 80 de persoane au fost prinse lucrand fara forme legale.

Luni, ora 19:30. Pe Soseaua Pipera - Tunari la numarul 170 troneaza linistea. De o parte si de alta a strazii se inalta vile somptuoase. Unele deja construite, altele in curs de finalizare. Din spatele gardurilor inalte se zaresc constructii care de care mai impunatoare. La prima vedere, totul pare in regula, dar te convingi imediat ca miroase a ceva afacere dubioasa.


ANTREPRENORUL. Asa, ca pe racoare, o duzina de muncitori care-si duc viata la limita supravietuirii trebaluiesc de zor. Firma antreprenoare, SC OZER Construction SA, a angajat fara prea multe verificari prealabile mai multe firmulite "dornice" de afirmare, pe care le-a tocmit sa se ocupe de ridicarea constructiilor si de asa-zisa "angajare" a muncitorilor. Deranjati din lucru de o "vizita" inoportuna a echipelor jandarmeriei, dirijate de Teodorescu Relu, subcomisar la Oficiul Roman pentru Emigrare, si de lucratorii din cadrul Oficiului de Munca, lucratorii nostri au fugit care incotro. Sirenele politiei si mascatii i-au speriat atat de tare, incat sariturile de pe schele s-au dovedit a fi o nimica toata. Vreo 60 de romani adunati care de pe unde, platiti de patron mai mult pe nimic, pareau a nu fi auzit in viata lor de vreun contract de munca. Multi dintre ei chiar si fara acte de identitate. Cine sa le faca asa ceva, daca miliardele intra direct in buzunarele patronilor? Mai "inspirati" si mai iuti la pas, cei 22 de cetateni turci si bulgari, care "prestau" si ei ca si romanasii nostri, s-au ascuns care pe unde. Ce-i drept, pentru scurt timp, caci au fost depistati de jandarmi si dusi la sectie, unde le-au fost cerute documentele. "Celor 12 turci li se vor revoca vizele de intrare in tara. Acestia nu respectau in primul rand normele impuse de legislatia romana in vigoare in natura de munca si anume detinerea unei vize in acest scop: viza de cooperare afaceri", ne-a precizat subcomisarul Teodorescu.


CINE ESTE OZER? O companie multifunctionala, un contractor de servicii complete in sectorul constructiilor, avand in subordine cinci companii. Condusa de Ismail Omer, firma are birouri in Romania si Bulgaria si are drept de operare in Rusia, Kazahstan, Macedonia si Turcia. Fondata in 1961, a realizat in ultimii zece ani 65 de proiecte importante pe o arie totala de 820.000 de metri patrati. Ozer Construction planuieste sa dezvolte un nou proiect in Constanta, precum si sa intre pe piata din Macedonia si din Polonia. Compania preconizeaza o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro in 2007, iar pe primul trimestru din acest an a inregistrat o cifra de afaceri de 6 milioane de euro, fata de 1,5 milioane de euro in 2006, potrivit NewsIn. Printre proiectele construite de Ozer se numara Bucuresti Mall, Europe House, America House, Caro Castel Ofiice, cladirea de birouri Multigalaxy si, in curs de executie, proiectele rezidentiale Liziera si Oxford Garden in zona Pipera.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.