Procurorii Parchetului instantei supreme au pus ieri sub invinuire o a treia persoana in dosarul fugii lui Omar Hayssam (foto) din tara. Mahmoud Omar, unul dintre fratii sirianului, este acuzat ca, alaturi de armatorul Mustafa Tartoussi si de Mouchkl
Procurorii Parchetului instantei supreme au pus ieri sub invinuire o a treia persoana in dosarul fugii lui Omar Hayssam (foto) din tara. Mahmoud Omar, unul dintre fratii sirianului, este acuzat ca, alaturi de armatorul Mustafa Tartoussi si de Mouchkles Omar, ar fi planificat si organizat anul trecut fuga lui Omar Hayssam, desi acesta era judecat pentru terorism.   PLAN RAPID. Potrivit anchetatorilor, planificarea disparitiei lui Omar Hayssam, la data de  30 iunie anul trecut, a fost facuta in decurs de numai o saptamana, incepand cu data de 23 iunie 2006. Dupa toate probabilitatile, sirianul a parasit teritoriul Romaniei prin Portul Constanta, ascuns la bordul navei Iman-T, si a avut ca destinatie finala localitatea Tatous, din Siria.   URMARIT. Hayssam a reusit sa fuga din tara la scurt timp dupa ce fusese eliberat din arestul preventiv, pe motiv ca era bolnav de cancer. El a fost dat imediat in urmarire internationala, dar pana in prezent nu a putut fi readus in Romania, unde a fost condamnat intre timp la 25 de ani de inchisoare pentru organizarea rapirii jurnalistilor romani in Irak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.