Veronica Dobozi, de la Curtea de Apel Bucuresti, a fost exclusa definitiv din magistratura, deoarece aceasta si-a amenintat o colega. Cazul amenintarilor cu moartea proferate de judecatoarea Dobozi, de la Sectia penala a Curtii de Apel Bucuresti (fo
Veronica Dobozi, de la Curtea de Apel Bucuresti, a fost exclusa definitiv din magistratura, deoarece aceasta si-a amenintat o colega. Cazul amenintarilor cu moartea proferate de judecatoarea Dobozi, de la Sectia penala a Curtii de Apel Bucuresti (formator la Institutul National al Magistraturii), a determinat Consiliul Superior al Magistraturii sa o excluda pe aceasta din Magistratura la 26 octombrie 2006. Dobozi si-a amenintat cu moartea o colega judecator, prin telefoane si mesaje anonime prin care o anunta asupra felului in care o va ucide. Amenintarile au fost lansate pe fondul unor stari de nervozitate extreme provocate de faptul ca prietena sa nedespartita, judecatoarea Clara Ciapa, i-a intors spatele si a refuzat sa mai vorbeasca cu ea de cand a inceput sa se intalneasca cu un avocat. Acelasi comportament l-a abordat si mama judecatoarei Ciapa, fapt care a intaratat-o si mai mult pe judecatoarea Dobozi.
ZIUA a publicat in premiera, la inceputul lunii mai, declaratia prin care judecatoarea Veronica Dobozi a recunoscut in fata procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Targu Mures cum a confectionat si transmis mesajele de amenintare cu moartea. De asemenea, din declaratie reiesea ca aceasta si-a trimis singura scrisori de amenintare pentru a induce in eroare organele de ancheta. Mai mult, Dobozi a trimis mesaje de atentionare si unui avocat din Brasov, intr-un moment de furie generat de faptul ca prietena sa a inceput sa iasa in oras cu respectivul barbat. Ironia sortii a facut ca atunci cand procurorii i-au adus la cunostinta judecatoarei Ciapa ca autorul amenintarilor cu moartea este chiar Dobozi, acesteia i s-a facut mila de prietena sa si nu a mai formulat plangere penala prealabila. Astfel, Dobozi a primit neinceperea urmaririi penale, intrucat amenintarea este o infractiune ce nu poate fi cercetata decat la dorinta expresa a partii vatamate. De asemenea, judecatoarea Rodica Marghescu, exclusa din magistratura in 14 iunie, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a fost eliberata ieri din functie pentru ca ar fi injurat un inspector de la MJ. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.