Deseurile lasate de turisti sunt colectate selectiv pe plaja Afrodita din Venus. Programul EcoAssist se afla deja la jumatatea perioadei de desfasurare, fiind demarat la inceputul lunii iunie. Actiunea a inceput cu ajutorul unor voluntari de la Centr
Deseurile lasate de turisti sunt colectate selectiv pe plaja Afrodita din Venus. Programul EcoAssist se afla deja la jumatatea perioadei de desfasurare, fiind demarat la inceputul lunii iunie. Actiunea a inceput cu ajutorul unor voluntari de la Centrul Regional de Resurse ONG -   CEN - TRAS Constanta. Proiectul a demarat cu o actiune de ecologizare a plajei.

Astfel, au fost smulse ierburile crescute in extrasezon, au fost ridicate deseurile care se aflau pe plaja si au fost aduse cosuri separate pentru colectarea hartiei, plasticului si a dozelor de bere. Pentru preluarea gunoaielor au fost incheiate parteneriate cu doua societati de salubritate: una pentru deseurile menajere si cea de-a doua pentru deseurile reciclabile.

Voluntarii patruleaza plaja din statiunea Venus de doua ori pe zi, pentru a asigura curatenia si pentru a reaminti turistilor modul corect de utilizare a cosurilor.


CREATIE SI ECOLOGIE. In acest moment este in plina desfasurare Festivalul "Arta coboara pe plaja". Reamintim ca acest festival este gazduit pe plaja ecologizata prin proiectul EcoAssist. "Colegii mei au organizat si un summer-camp pentru ONG-urile studentesti din toata tara. Asteptam expozitia lucrarilor selectate de juriu. Intre timp, putem admira evolutia unei opere artistice chiar sub ochii nostri: sculptura in nisip si medii neconventionale, pictura si arta foto se fac direct pe plaja, la cativa metri distanta de sezlongurile turistilor. Suntem multumiti de evolutia lucrurilor. Reprezentantul DADL (n.r. - Directia Apelor Dobrogea si Litoral), cu care s-a incheiat protocolul de colaborare, este multumit de colaborarea noastra si de conditiile in care am pastrat plaja. Acest lucru ne bucura si ne incurajeaza sa sustinem actiunea si in anii viitori", afirma Project Managerul EcoAssist Liana Buzea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.