Peste citeva zile, Alexandru Ciubotariu isi va lansa la Editura Corint un album de BD-uri inspirate de intimplari reale.Lansarea neoficiala a albumului
lui Ciubi a avut loc La Motoare Domnul „Pisica Patrata" deseneaza de mai bine de 14 ani, dar a devenit celebru abia o data cu stencilurile sale cu pisici multicolore care au impinzit Bucurestiul. Acum doi ani a inceput sa posteze pe blogul sau stripuri, cel mai scurt format de banda desenata, si tot soiul de comics-uri. Dupa ce a postat o vreme stripuri fara „o schema anume", Alexandru Ciubotariu (cunoscut in lumea BD-urilor mai ales ca Ciubi sau domnul „Pisica Patrata") a trecut recent la webcomics. Pentru un autor de BD-uri, un webcomic este o forma de auto sau prepublicare si, uneori, in functie de oferta editurilor, este reluat in strip collection. Asa s-a intimplat cu „Club 106", primul webcomic din Romania care a devenit o carte. In ceea ce priveste scenariul, el a cautat mai ales „poanta vorbita, dar si gagurile vizuale". Fanii lui Ciubi cunosteau deja stripurile reunite in albumul „Club 106" de pe blogul sau sau de la ultima editie a Salonului de Banda Desenata, unde reprezentanti ai Editurii Corint i-au propus sa ii publice benzile desenate. „Seria «Club 106» a inceput ca un fel de corespondenta intre mine si citiva prieteni, cu care mai joc din cind in cind tenis de masa", povesteste Ciubi. Prietenii Ionut si Dutu au devenit personajele unor stripuri pe care domnul „Pisica Patrata" le desena pentru a spori amuzamentul, facind aluzie la diferite intimplari din timpul partidelor de ping-pong. Aceste „inside-jokes", cum le numesc cei trei prieteni, s-au inmultit direct proportional cu comics-urile lui Ciubi, insa, o vreme, el nu si-a propus sa scoata desenele in afara micului cerc.

Unul dintre prietenii lui Ciubi, Ionut Popescu, care lucreaza ca ilustrator, povesteste ca se intilnea cu Ciubi si cu Dutu cam o data pe saptamina pentru o partida de ping-pong si autentifica pataniile pe care amatorii de BD-uri le pot gasi in album. „Aproape toate sint adevarate, si Ciubi a facut chiar o selectie, pentru ca multe dintre glume nu puteau fi intelese de cineva care nu a asistat la partidele noastre. Chiar si in forma finala cred ca unele glume pot fi intelese mai greu." Ionut Popescu ne-a mai spus: „La inceput, eu cistigam cele mai multe partide, iar acum Ciubi este cel mai bun si, in orice caz, amindoi il batem pe Dutu".

Copyright: CORINTeens si Jumatatea Plina Celalalt prieten, Dutu Petrisor, tot ilustrator, povesteste ca pasiunea celor trei pentru ping-pong a inceput cu citiva ani in urma, in apartamentul sau din Militari, unde nenumaratele partide de joc i-au revoltat pe vecini si au provocat adevarate scandaluri cu politia. In plus, in acea perioada, cei trei au ramas fara slujbe pentru ca nu se puteau opri din jucat ping-pong. Domnul „Pisica Patrata" planuieste sa isi lanseze albumul intr-un fel de turneu prin tara impreuna cu prietenii sai, prilej cu care fanii vor putea vedea cu ochii lor care este cel mai bun jucator dintre ei.

Puteti vedea webcomics-uri facute de Ciubi accesind www.cotidianul.ro/select