Cetatea Risnovului ar fi trebuit sa reintre luni in administrarea Primariei Risnov, in urma unei decizii a Curtii de Apel Brasov, insa actualul administrator al obiectivului turistic, SC Drumuri Publicitare SRL, a cerut suspendarea provizorie a executarii silite. Curtea de Apel Brasov a dat cistig de cauza Primariei Risnov, pe 29 iunie, privind administrarea obiectivului turistic, firma Drumuri Publicitare fiind obligata, in termen de o luna, sa evacueze si sa predea obiectivul. Insa firma a cerut suspendarea provizorie a executarii silite, actiune ce se va judeca miercuri la Zarnesti, potrivit MEDIAFAX.

Datele de la Registrul Comertului arata ca SC Drumuri Publicitare SRL a fost dizolvata printr-o sentinta comerciala pronuntata de Tribunalul Brasov in 2006. Primarul Risnovului, Adrian Vestea, a declarat ca a facut un test pentru a vedea care sint incasarile reale in urma vinzarilor de bilete pentru intrarea in Cetate. „Am constatat ca in cinci zile s-au incasat aproape 50.000 de lei, cam 10.000 pe zi. Am ajuns la concluzia ca sumele care s-ar putea incasa anual de pe urma Cetatii ar dubla bugetul local al orasului", a spus Vestea.

Contractul de asociere in participatiune dintre Primaria Risnov si societatea mixta romano-italiana Drumuri Publicitare SRL a fost incheiat in 2000. Conform contractului, societatea care administreaza in concesiune Cetatea Risnovului are ca obiect „executarea de lucrari de restaurare, consolidare, amenajare in scopul conservarii ca obiectiv istoric a Cetatii Risnov pentru a facilita inscrierea sa in circuitul de valori mondiale si pentru infaptuirea unor activitati culturale si turistice pentru obtinerea de profit". Insa, potrivit unui raport de expertiza contabila, finalizat in octombrie 2006, societatea a adus un prejudiciu de aproape 20.000 de lei orasului Risnov. (B.P.)