Conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor a anuntat ca a analizat rapoartele observatorilor dupa meciurile din prima etapa a Ligii I, iar concluzia a fost ca unii arbitri au comis greseli majore, luandu-se decizia retinerii lor de la delegari. "CCA a
Conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor a anuntat ca a analizat rapoartele observatorilor dupa meciurile din prima etapa a Ligii I, iar concluzia a fost ca unii arbitri au comis greseli majore, luandu-se decizia retinerii lor de la delegari. "CCA a analizat rapoartele observatorilor de arbitri, intocmite dupa jocurile disputate pana la data de 30 iulie, in cadrul etapei 1 a campionatului Ligii I, editia 2007-2008. Din analizarea acestor rapoarte, precum si din vizionarea unor faze controversate reiesite din rapoartele mentionate, CCA a ajuns la concluzia ca, pe langa erorile umane, unele comise in faze-limita, interpretabile, unii arbitri au comis greseli majore. In aceste conditii, CCA a hotarat retinerea de la delegari a arbitrilor si arbitrilor asistenti in cauza pe o perioada nedeterminata", se arata in comunicatul postat pe site-ul FRF si semnat de presedintele CCA, Gheorghe Constantin.
Costica "Valcea" nu face insa referire la numele celor pedepsiti si nici la perioada de absenta a acestora. Conform unor surse din comisie, Coltescu, acuzat vehement de Ceahlaul pentru prestatia din Ghencea, de la meciul cu Steaua, a primit nota 6,5 de la observatorul Cornel Sorescu si va fi, oficial, suspendat de Comisia de Disciplina a CCA. In schimb, A. Constantin, fiul lui "Valcea", ar fi primit nota 7 de la observatorul Rodion Camataru si va scapa de suspendare! Astfel, chiar daca va fi retinut de la delegari (n.r. - Lupescu nu l-a delegat la etapa a 2-a din Liga I), Augustus (foto) nu va avea in "palmares" o suspendare, lucru extrem de important la finalul sezonului, cand se fac clasamentele arbitrilor si se stabileste lista FIFA. De asemenea, trei asistenti implicati la cele doua meciuri, Steaua - Ceahlaul si Mioveni - Rapid, vor fi suspendati. Este vorba despre C. Savu, cel care l-a facut pe Coltescu sa acorde penalty pentru Steaua in meciul cu Ceahlaul, precum si ambii "tusieri" de la Mioveni - Rapid, C. Fecioru (n-a vazut hentul lui D. Coman) si G. Szabo (n-a semnalizat ofsaidul la Buga la primul gol rapidist, marcat de Mazilu).
Porumboiu si Iancu fac galagie
Dupa ce Lupescu a stabilit delegarile pentru etapa a 2-a, au aparut si primele nemultumiri. Adrian Porumboiu, finantatorul lui FC Vaslui, s-a declarat mirat de delegarea "centralului" Tiberiu Lajos la meciul din deplasare cu Dinamo, desi arbitrul timisorean a provocat un scandal la partida din sezonul trecut din Moldova. "Nu am crezut ca poate fi posibil asa ceva, dupa ce s-a intamplat in sezonul trecut! Este bataie de joc, bascalie! Mai bine ne arbitra Borcea, sa sti o treaba!", a spus Porumboiu, care l-a "intepat si pe Lupescu: "Crede ca daca face delegarile nu se mai tine cont de ce a fost in trecut, dar vad ca revenim la vechile practici". Un alt nemultumnit este Marian Iancu, boss-ul lui "Poli". Dupa ce a contestat si delegarea de la prima etapa, cand Timisoara a fost arbitrata de Al. Tudor, Iancu reclama ca la derby-ul cu CFR, de la Cluj, va oficia Cr. Balaj. "Cei mai buni arbitri sunt trimisi sa oficieze meciurile Timisoarei. Daca gresesc, vor fi iertati", a spus Iancu. Acesta s-a luat si de Lupescu. "E un dinamovist, el a declarat asta, si astept sa vad pe cine va delega la meciul nostru cu Dinamo. Lupescu n-are nici o calitate pentru functia care i s-a dat. El era un functionar si atat", a spus Iancu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.