Cacao se inscrie intre alimentele care protejeaza sanatatea, numeroase studii atribuindu-i aceasta calitate cu argumente stiintifice. Cel mai recent studiu aduce dovezi ca acest aliment este un aliat de nadejde al persoanelor suferinde de boli de inima.
INIMA. Pentru a intelege cum se face utila ciocolata suferinzilor de inima trebuie sa stim ca in cacao exista polifenoli, substante antioxidante. Polifenolii fac parte din marea familie a flavonidelor, care ajuta organismul sa lupte contra radicalilor liberi, substante raspunzatoare in mare parte de degradarea celulelor. Antioxidantii au particularitati benefice, unice, de care ar trebui sa profitam: intarzie procesul de imbatranire si previn bolile cardiovasculare si cancerele.
Revenind la studii, precizam ca, pana acum, experimentele s-au bazat pe administrarea unor doze mari de cacao. Pornind de la acest aspect, cercetatorii au fost interesati sa stie daca efectele benefice asupra sanatatii se mentin si atunci cand e vorba despre cantitati realiste de cacao, asa cum se consuma in Europa. Â
STUDIU. Un lot format din 40 de persoane cu valori ale tensiunii mai mult sau mai putin peste cele normale au fost incluse intr-un studiu. Timp de patru luni, jumatate dintre aceste persoane au mancat zilnic 6,3 grame de ciocolata neagra (30 mg polifenoli, 30 de calorii, echivalentul a doua patrate de ciocolata). Grupa cealalta s-a delectat cu ciocolata alba in aceeasi cantitate, sortiment care nu contine celebrii polifenoli. Concluzia: consumul sistematic al unei cantitati mici de ciocolata neagra, bogata in cacao este asociat cu scaderea cu 2,9 mmHg a tensiunii arteriale sistolice si cu 1,9 mmHg a tensiunii diastolice. Cu precizarea ca nu suntem in pericol sa luam in greutate, sa apara modificari ale lipidelor din sange sau a glicemiei. La finalul studiului, proportia hipertensivilor s-a modificat in sens favorabil: de la 86% initial la 68% hipertensivi la inchierea studiului. In schimb, cu ciocolata alba nu s-a inregistrat nici o modificare. Asadar, cand cumparam ciocolata sa ne orientam spre sortimentele de ciocolata neagra cu concentratia de cacao 60% mergand pana la 90%. Este o ciocolata placuta la gust si care pe deasupra nici nu ingrasa.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Creștere de 40% a portofoliului Ecofinance România
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Top 3 zodii ce vor avea un început de mai incredibil. Au cale liberă spre...
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Cum arată Argeș Mall, cel mai mare centru comercial din județ...
Sursa: wall-street.ro
9AM recomanda:
Urmareste-ne si pe Facebook
TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?
Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.