Fotbalul a adus 159 de milioane de dolari, suma net superioara exportului de banane (33 de milioane de dolari), cereale (64 de milioane de euro), homari (83 de milioane) sau papaia (30 de milioane). "Corinthians a negociat cu Steaua

Fotbalul a adus 159 de milioane de dolari, suma net superioara exportului de banane (33 de milioane de dolari), cereale (64 de milioane de euro), homari (83 de milioane) sau papaia (30 de milioane). "Corinthians a negociat cu Steaua un pret de banana pentru Elton!", a scris presa braziliana, considerind ca suma de transfer este prea mica pentru valoarea jucatorului de 21 de ani. Poate in cazul lui Elton, afirmatie este adevarata, insa o statistica facute de finantistii sud-americani arata ca lucrurile stau exact pe dos. Exportul de jucatori brazilieni a generat mai multe venituri decit exporturile clasice, de banane sau grine, virful fiind atins in 2005, cind Brazilia a cistigat 159 de milioane de dolari, anunta ziarul "Gazzetta dello Sport".

Brazilia a obtinut, in anul 2005, 159 de milioane de dolari din transferurile celor 857 de jucatori care au parasit campionatul Braziliei. In schimb, in urma exporturilor de banane sud-americanii au obtinut doar 33 de milioane de dolari. In 2006, au plecat mai multi jucatori, insa veniturile au scazut la 131 de milioane de dolari, o suma superioara insa veniturilor generate din exportul de cereale (64 de milioane de euro), homari (83 de milioane) sau papaia (30 de milioane).

Si pentru 2007 numarul jucatorilor care au plecat in alte campionate este in crestere, peste 600 in prima jumatate a anului, suma obtinuta pina acum fiind insa sub 50 de milioane de euro. Conform lui Jose Antonio Barroso Alves, presedintele fundatiei Getulio Vargas din Sao Paolo, numarul jucatorilor care pleaca din Brazilia este mai mare, insa veniturile obtinute in schimbul lor se diminueaza din cauza faptului ca sint cumparati jucatori tot mai tineri cu valori mai mici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.