Pentru cine nu-l cunoaste pe Teodor Baconsky, consilierul presedintelui Basescu, e de ajuns sa spunem ca face parte exact din aceeasi categorie ca si Liiceanu sau Patapievici, adica a fiilor nomenclaturistilor comunisti convertiti subit in occidental
Pentru cine nu-l cunoaste pe Teodor Baconsky, consilierul presedintelui Basescu, e de ajuns sa spunem ca face parte exact din aceeasi categorie ca si Liiceanu sau Patapievici, adica a fiilor nomenclaturistilor comunisti convertiti subit in occidentali de conjunctura. Tatal sau, A. E. Baconsky, este cel care i-a trantit usa in nas lui Lucian Blaga, atunci cand filosoful a fost dat afara din invatamant de catre bolsevici. Poate ca acest lucru nu ar conta prea mult daca nu i-am vedea azi pe acesti campioni ai oportunismului punandu-se cu morala pe noi, de dimineata pana noaptea, tarziu, de parca ar vrea sa ne faca pe toti niste calugari.
Dupa ce s-a aflat de episodul "sex in jacuzzi", cei din Retea au sarit in sus ca arsi, invocand, pentru a prosti poporul, dreptul la intimitate, ca si in cazul "pasaricii" lui Basescu. Unii aproape ca acuzau ziarul Ziua ca nu a pus dreptul la intimitate deasupra dreptului la informare. Or fi ei, romanii, amarati, dar in nici un caz nu sunt toti prosti. Numai un naiv ar crede ca un ambasador este lasat sa zburde prin capitalele lumii, fara ca activitatea lui sa nu fie monitorizata pas cu pas. Daca nu-l urmaresc ai lui, in mod sigur este supravegheat de tara gazda, stiindu-se ca exista o latura discreta in aceasta activitate care seamana uneori cu spionajul! Partida de sex a doamnei ambasador putea sa aiba un inteles daca partenerul era vreun magnat australian, pe care incerca sa-l convinga sa investeasca in Romania. Ar fi fost, intr-un fel, un sacrificiu pentru tara. Asa insa, vulpita australiana si-a ales doi papagali, scuzati!, consilieri, unul de la Presedintie si altul de la Guvern, ca sa-si rezolve, in jacuzzi, o problema locativa. In ceea ce-l priveste pe teologul de la Cotroceni, care era pe vremea jacuzzi-ului chiar seful ambasadorilor romani, ar trebui sa se verifice daca nu cumva partida lui de sex din Australia ar putea fi interpretata ca "primire de foloase necuvenite". Cu imputarea banilor primiti de la buget pentru deplasare.
Dar, un orgasm pierdut prin Australia ar fi un subiect mult prea mic, daca acest caz nu ar devoala adevarata cauza a haosului din politica romaneasca. Gigolo-ul Teodor Baconsky face parte din noua garda de consilieri ai presedintelui tarii, deci se presupune ca este responsabil de imaginea acestuia. Or, ce observam? Ca in ultimele doua luni, adica exact de cand si-a schimbat echipa de consilieri, Traian Basescu a reusit sa dea peste cap toate teoriile sociologiei, scazand in sondaje cu peste 20 de procente! Magulit de Apelurile lansate de Liiceanu, Tismaneanu sau Patapievici, pacalit de armata de ziaristi care face naveta la toate televiziunile pentru a-i justifica scandalurile, Traian Basescu a uitat un lucru elementar: ca, pe termen lung, omul este interesat de ce-i pune copilului in farfurie, iar la Cotroceni nu exista parghiile pentru a implini acest deziderat. Razboiul pe care l-a declansat impotriva Guvernului, in general, si a lui Tariceanu, in special, isi arata roadele abia acum. Dam un singur exemplu: o masura populara, cum a fost aceea a cresterii pensiilor, in loc sa fie contabilizata la capitolul "pe vremea lui Basescu", are, in ceea ce-l priveste, un efect devastator in sondaje. Cu avioane pentru prieteni si sfatuit de un teolog al clitorisului, Basescu nu va reusi sa-i convinga pe pensionari ca jacuzzi ar fi altceva decat un copac din Australia in care-si fac cuib pasaricile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.