Sustinatorii lui Dinamo s-au declarat nemultumiti de intentia lui Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie al clubului din "Groapa", referitoare la posibilitatea ca echipa "cainilor rosii" sa joace meciurile de pe teren propriu in alte orase. Badea a anuntat dupa incidentele de la Buzau, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, ca va cere LPF ca Dinamo sa dispute partidele de acasa "acolo unde "publicul este fair-play fata de echipa noastra, fata de ceilalti participanti la competitie, fata de fotbalul romanesc".
Suporterii alb-rosii il acuza pe Badea ca nu a observat lipsa de organizare de la Buzau, imputata oficialilor de la Gloria si Jandarmeriei, pentru ca apoi sa-i reproseze conditiile mizere de pe Stadionul Dinamo. "Vorbiti despre pretuirea fanilor, dar omiteti deliberat sa mentionati de conditiile mizere pe care acestia trebuie sa le indure, etapa de etapa, pe Stadionul Dinamo. Echipe nou promovate si fara traditie au reusit sa construiasca sau sa reamenajeze in 2-3 luni stadioane, in timp ce echipa de actionari si manageri de la FC Dinamo este campioana in promisiuni si comunicate in care se da vina pe primarie, minister, CS Dinamo, iar acum pe suporteri", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al fanilor. "Dinamomania.net". Fanii lui Dinamo mai sustin ca isi risca viata atunci cand merg pe arena din "Groapa", lipsita de un sistem adecvat de monitorizare, si spun ca "promotorii si instigatorii acestor tipuri de manisfestari sunt chiar actionarii din fotbal". In comunicat, fanii mai sustin ca Badea vrea ca Dinamo sa joace meciurile in provincie pentru a ascunde faptul ca Stadionul Dinamo nu indeplineste conditiile minime de securitate. "Oare prin aceasta cerere nu se incearca ascunderea realitatii ca Stadionul Dinamo nu poate organiza in acest moment, in conditii de siguranta, un meci de fotbal? Nu este mai mare rusinea ca Dinamo n-are un stadion omologat pentru Liga Campionilor, iar prin lipsa masurilor organizatorice si cea a implicarii financiare a lui FC Dinamo, nici macar pentru liga infractorului Dumitru Dragomir?", se intreaba fanii dinamovisti. Altfel, suporterii "cainilor rosii" il atentioneaza pe Badea ca nu sunt dispusi la eventuale manipulari. "Suporterii dinamovisti nu sunt nici <<spartani>>, care sa fie mutati pe diverse platouri cinematografice, asa cum in ultima vreme clubul a abuzat de imaginea jucatorilor, si nici oi, care sa fie folosite in transhumanta sezoniera, din ciclul Dinamo echipa tuturor si a nimanui! Suporterii dinamovisti nu sunt nici masa de manevra, pe care vreun actionar de la FC Dinamo sa-i foloseasca in lupta cu alti actionari", se arata in comunicat. In final, fanii se arata dispusi la dialog cu conducerea clubului, "prin care toate problemele sa fie rezolvate in familia Dinamo si nu prin mass-media sau pe site-uri de Internet" si atentioneaza: "Echipa noastra se numeste Dinamo BUCURESTI. Nu se numeste nici Dinamo Giurgiu, nici Dinamo Calarasi, si nici Dinamo Campina!". (MIG)
Stefan Radu cere unitate!
Fundasul lui Dinamo a declarat ieri pentru site-ul oficial al fanilor, "Dinamomania.net", ca este ingrijorat de situatia aparuta dupa incidentele de la Buzau si a facut un apel la unitate. "Nu am vazut foarte multe din ceea ce s-a intamplat la Buzau, pentru ca eram concentrat la joc. La un moment dat, am vazut ca se intampla ceva in peluza si m-am gandit ca o sa iasa rau", a spus St. Radu. Legat de posibilitatea ca lui Dinamo sa ii fie suspendat terenul dupa evenimentele de la Buzau, Radu a spus: "Ar fi mai bine sa jucam acasa fara spectatori, decat in alte orase, pentru ca se pare ca toate orasele s-au unit impotriva noastra". La final, St. Radu a declarat: "E pacat ca s-a intamplat tocmai acum, la inceput, cu suporterii, cand aveam mare nevoie de sprijinul lor". Altfel, daca dupa meci declarase ca fanii au fost provocati la Buzau, antrenorul Mircea Rednic a revenit ieri si i-a acuzat pe fani. "Cei care au facut scandal nu sunt suporteri adevarati, sunt niste animale! De fapt, nici animale nu sunt, pentru ca eu iubesc animalele. M-au dezamagit!", a spus Rednic. (MIG)