La inceputul lunii septembrie, la Stuttgart vor avea loc Campionatele Mondiale de seniori, la care echipele Romaniei tintesc calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing si cucerirea a una-doua medalii.   Loturile au fost definitivate in
La inceputul lunii septembrie, la Stuttgart vor avea loc Campionatele Mondiale de seniori, la care echipele Romaniei tintesc calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing si cucerirea a una-doua medalii.   Loturile au fost definitivate in urma Campionatelor Nationale desfasurate saptamana trecuta, la Ploiesti. La feminin este de remarcat revenirea triplei campioane olimpice Catalina Ponor, care in luna mai a renuntat la colaborarea cu antrenorul Matei Stanei si s-a intors alaturi de cea care a lansat-o in marea performanta, Mariana Bitang. Din echipa mai fac parte Sandra Izbasa, Steliana Nistor, ambele medaliate la Europene, Anamaria Tamirjan, Cerasela Patrascu, Daniela Druncea si Andreea Grigore. Lotul masculin il are drept lider incontestabil pe cel mai bun gimnast roman al ultimilor ani, Marian Dragulescu, ceilalti sportivi fiind: Razvan Selariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Alin Jivan si Robert Stanescu. Jivan se intoarce si el la lot dupa o pauza indelungata, fostul medaliat mondial si european la sarituri absentand aproape un an din cauza unei accidentari.   OBIECTIV. "Aceste liste reprezinta inscrierile nominale, pe care ni le cere federatia internationala la un termen-limita. Sper sa nu fie accidentari, dar trebuie stiut ca pana la inceperea competitiei se mai pot face modificari. Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice, iar apoi ne vom bate si la medalii", a declarat presedintele FRG, Adrian Stoica.   Adversari Primele 12 clasate in concursul pe echipe de la Stuttgart vor obtine calificarea la JO. La masculin, Romania va avea drept principale adversare China, Japonia si Rusia, dar nu trebuie neglijate nici echipele Ucrainei, Belarus, Frantei, Germaniei, SUA si Coreei de Sud. La feminin, lupta pentru medalii se va da intre China, SUA, Rusia si Romania. "Fetele au alt potential fata de baieti, mai puternic, dar vom incerca sa obtinem medalii cu ambele loturi", a spus secretarul general al FRG, Mircea Apolzan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.