PULSUL MEDICINEI
Astigmatism este o diferenta de refractie mai mare de 0,5 dioptrii intre meridianele ochiului. S-a explicat astigmatismul simplu in care un ochi are meridianul cu viciu miopic sau hipermetropic, iar meridianul celuilalt ochi est
PULSUL MEDICINEI
Astigmatism este o diferenta de refractie mai mare de 0,5 dioptrii intre meridianele ochiului. S-a explicat astigmatismul simplu in care un ochi are meridianul cu viciu miopic sau hipermetropic, iar meridianul celuilalt ochi este normal. Astigmatismul simplu se corecteaza cu lentile cilindrice.

Explica astigmatismul profesor doctor Monica Pop, directoarea Spitalului de Urgenta Oftalmologice. Al doilea gen de astigmatism, este astigmatismul compus in care  ambele meridiane ale celor doi ochi au acelasi viciu de refractie cu o diferenta mai mare de 0,5 dioptrii. Iata un exemplu: astigmatismul compus miopic, in care meridianul unui ochi este minus 2, iar meridianul celuilalt ochi este minus 3. Alt exemplu de astigmatism compus hipermetopic: meridianul unui ochi are plus 2, meridianul celuilalt ochi plus 5. Astigmatismul compus miopic are nevoie de lentile sfero-cilindrice. Astigmatismul compus hipermetropic are nevoie de lentile sfero-cilindrice cu plus sau numai cilindrice, daca pacientul este copil si astigmatismul nu e mare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.