Pina la Olimpiada de la Beijing mai este ceva mai mult de un an, insa concursurile de calificare la aceasta competitie sint in plina desfasurare. 21 dintre romani au obtinut deja calificarea pentru intrecerea din China, ierarhia fiind dominata de atl
Pina la Olimpiada de la Beijing mai este ceva mai mult de un an, insa concursurile de calificare la aceasta competitie sint in plina desfasurare. 21 dintre romani au obtinut deja calificarea pentru intrecerea din China, ierarhia fiind dominata de atleti, 11 dintre ei indeplinind baremul. Exista chiar o suprasaturare in proba de maraton, in care si-au cistigat dreptul de a concura la Beijing Lidia Simon, Nuta Olaru, Constantina Dita Tomescu si Luminita Talpos, dar regulamentul limiteaza la trei numarul concurentelor din fiecare tara care sa ia startul in aceasta proba. Cu ocazia diverselor Grand Prix-uri au mai obtinut calificarea opt atleti, precum Nicoleta Grasu (disc), Cristina Casandra si Ancuta Bobocel (ambele 3.000 m obstacole), Adelina Gavrila si Marian Oprea (triplusalt), Angela Morosanu (400 m garduri), Ionela Tirlea (200 m) si Felicia Tilea (sulita). Natatia mizeaza pe prezenta la Olimpiada a cinci inotatori, in frunte cu Razvan Florea, Camelia Potec si Ioan Gherghel, in timp ce tirul mizeaza pe trei tragatori, Alin Moldoveanu (pusca aer comprimat) fiind de altfel primul roman care a obtinut calificarea, in mai 2005.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.