Electrica Muntenia Sud a sistat operatiunea de furnizare de energie electrica catre producatorul de substante chimice Chimopar Bucuresti, in urma unei solicitari venite din partea companiei farmaceutice Zentiva Romania. In momentul de fata, intre Zen
Electrica Muntenia Sud a sistat operatiunea de furnizare de energie electrica catre producatorul de substante chimice Chimopar Bucuresti, in urma unei solicitari venite din partea companiei farmaceutice Zentiva Romania. In momentul de fata, intre Zentiva Romania si Chimopar exista mai multe litigii cu privire la proprietatea asupra unei statii de alimentare cu energie a combinatului chimic.Compania farmaceutica a fost obligata de Tribunalul Bucuresti, in luna aprilie a anului trecut, sa furnizeze energie electrica catre producatorul de substante chimice prin statia care facea obiectul litigiului, si sa nu afecteze folosinta acesteia. Zentiva a facut un apel, care a fost, insa, respins de instanta, se arata intr-un comunicat al Chimopar transmis Bursei de Valori Bucuresti, informeaza Mediafax.Statia de conexiune care face obiectul litigiului intre cele doua companii alimenta o parte din combinatul chimic, restul energiei necesare fiind obtinut prin intermediul altei statii."Acest demers al companiei reprezinta o consecinta fireasca a modificarii datelor energetice si de patrimoniu ale Zentiva. Continuarea furnizarii de catre Zentiva de energie electrica din statia de conexiuni nr. 2 era imposibila atat din punct de vedere practic, cat si juridic, avand in vedere faptul ca societatea a vandut aceasta statie, procedand la actualizarea avizului de racordare", au declarat reprezentanti ai companiei farmaceutice, citati de Mediafax.Oficialii Zentiva au precizat ca au informat compania Chimopar, dar si noul proprietar despre demersurile intreprinse. Totodata, compania farmaceutica continua furnizarea de energie electrica catre Chimopar prin intermediul Statiei de conexiuni nr.1. Zentiva a vandut firmei Cascade Project Consult, in luna septembrie a anului trecut, cladirea in care este amplasata statia de conexiune, se spune in comunicat. Veniturile Chimopar au stagnat in primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in jurul nivelului de 7,45 milioane lei, iar producatorul de substante chimice a trecut pe profit, cu un castig de 98.060 lei. Principalul actionar al companiei este Jafco Holding, care detine 68,71% din titluri. Zentiva Romania face parte din grupul ceh Zentiva. Grupul a achizitionat in septembrie 2005 societatea de investitii Venoma Holdings Limited, proprietara unui pachet de 50,98% din actiunile Sicomed, dupa care si-a majorat participatia la circa 75%, intrucat controleaza 23,93% din titluri prin Zentiva NV.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.