Norul de cenusa a acoperit cateva sate si hectare intregi de culturi. Semnele unei eruptii catastrofale?

NU INCA. Cel putin asa spun cercetatorii care au studiat in decursul ultimelor zile amenintatorul vulcan Bulusan, situat la aprox
Norul de cenusa a acoperit cateva sate si hectare intregi de culturi. Semnele unei eruptii catastrofale?

NU INCA. Cel putin asa spun cercetatorii care au studiat in decursul ultimelor zile amenintatorul vulcan Bulusan, situat la aproximativ 275 de kilometri sud-est de capitala Manila. "Tinem insa sub observatie localitatile din apropiere, dintre care doua, Juban si Irosin sunt in alerta si gata de a fi evacuate in cel mai scurt timp posibil, daca se va dovedi necesar. De altfel, trupe guvernamentale au inconjurat zona si, pe o raza de cativa kilometri, s-a declarat starea de urgenta", a declarat Bella Tubianosa, de la Institutul de Seismologie si Vulcanologie din Filipine.
Aflat in asa numitul "inel de foc" al lantului de vulcani din oceanul Pacific, areal ce detine un negru record topul zonelor cu risc seismic, Bulusan a inceput sa dea semne de activitate deja din martie anul trecut. In decursul acestei saptamani insa, emanatiile de gaze si cenusa au semanat panica in randul populatiei, fortand guvernul sa ia masuri immediate pentru a tine situatia sub control. "O noua eruptie de cenusa este iminenta, dar nu cred ca vulcanul va constitui o amenintare in viitorul previzibil", a adaugat Bella Tubianosa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.