La mai putin de doua zile dupa triumful pe Champs-Elysées al spaniolului Alberto Contador, un nou caz de dopaj loveste in credibilitatea celei mai vechi competitii cicliste din lume. Este vorba despre un alt spaniol, Iban Mayo, care a fost
La mai putin de doua zile dupa triumful pe Champs-Elysées al spaniolului Alberto Contador, un nou caz de dopaj loveste in credibilitatea celei mai vechi competitii cicliste din lume. Este vorba despre un alt spaniol, Iban Mayo, care a fost depistat pozitiv cu eritropoetina la 24 iulie, zi de odihna pentru participantii la Turul Frantei. Ca prima masura, echipa Saunier Duval a decis suspendarea rutierului, caruia ii va fi reziliat contractul daca la contraexpertiza se va confirma rezultatul primului test. Mayo a incheiat editia a 94-a a Marii Bucle pe locul 16, la 27 de minute si 9 secunde in urma lui Contador. El este al treilea ciclist depistat pozitiv in timpul competitiei, dupa kazahul Alexander Vinokurov (transfuzie de sange) si italianul Cristian Moreni (testosteron).     RENUNTARE. Un alt rutier implicat intr-un caz de dopaj, germanul Patrik Sinkewitz, care fusese testat pozitiv cu testosteron cu prilejul unui control efectuat inaintea Turului Frantei, a anuntat ca renunta la contraexpertiza. Sinkewitz fusese obligat sa abandoneze la 15 iulie, din cauza unei accidentari, trei zile mai tarziu el fiind anuntat ca a fost descoperit dopat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.