Grupul Toshiba si rivalul Samsung Electronics Co. Ltd. mizeaza pe soliditatea preturilor memoriilor flash pentru playere muzicale digitale si telefoane multimedia pentru clienti precum Apple Inc. si Nokia.
Analistii se asteapta ca nivelul castigurilor grupului Toshiba, care concureaza si cu General Electric in sectorul productie de reactoare nucleare, sa depaseasca estimarile proprii ale companiei, de a inregistra un profit operational de 260 miliarde yeni.
Compania a precizat ca se afla in plin proces de reviziure a rezultatelor proprii.
Toshiba, care este al doilea producator mondiale de memorii flash NAND, in urma grupului Samsung, a raportat un profit operational de 21,18 miliarde yeni (178 milioane dolari) pentru perioada aprilie-iunie, depasind performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, de 20,84 miliarde yeni.
Grupul nipon, al carui profit anual obtinut in 2006 a fost obtinut jumatate prin vanzarile de cipuri, a anuntat un profit net de 20,6 miliarde yeni in primul trimestru al anului fiscal curent, reprezentand o crestere de patru ori peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului fiscal precedent, cand profitul net s-ar ridicat la 4,04 miliarde yeni.
Toshiba a achizitionat anul trecut o participatie de 77% din grupul energetic american Westinghouse, apartinand companiei British Nuclear Fuels, momentan beneficiind de pe urma cresterii cererii globale pentru energie electrica generata prin intermediul centralelor nucleare.