Raul Jiu a fost poluat accidental cu produse petroliere in aval de Remiza CFR Petrosani, a informat Directia Apelor Jiu Craiova.

Reprezentantul Directiei, Costica Paunescu, a declarat marti pentru Rompres ca poluatorul Jiului de est este
Raul Jiu a fost poluat accidental cu produse petroliere in aval de Remiza CFR Petrosani, a informat Directia Apelor Jiu Craiova.

Reprezentantul Directiei, Costica Paunescu, a declarat marti pentru Rompres ca poluatorul Jiului de est este Remiza CFR Petrosani, motiv pentru care societatea a fost amendata cu suma de 80.000 de lei pentru neanuntarea Directiei Apelor Romane de faptul ca s-au scurs produse petroliere, precum si pentru neparticiparea rapida la actiunea de depoluare.

"Primarul municipiului Petrosani a sesizat luni dupa-amiaza reprezentantul Directiei Apelor Jiu Craiova din cadrul Sistemului Hidrotehnic Petrosani de faptul ca pe Jiul de est, in aval de sectiunea evacuarii de la Remiza CFR Petrosani, se scurg pe langa mal pete de produs petrolier. Imediat, directorul Sistemului Hidrotehnic Petrosani a mers la fata locului si a constatat ca sesizarea este reala. Scurgerile veneau in Jiu de la decantorul de pacurina, insa poluatorul nu ne-a sesizat", a spus reprezentantul Directiei Apelor Jiu Craiova. Costica Paunescu a precizat ca reprezentantii Directiei Apelor Jiu Craiova au aplicat de urgenta materiale absorbante pentru produsele petroliere atat pe Jiul de est, cat si pe Jiul de vest si au izolat sursa de poluare. (Rompres)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.