Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ieri ca proiectia bugetului pe 2008 este "absolut fantezista" si ca democratii sunt ingrijorati pentru ca nu se mai urmeaza filosofia reducerii economiei subterane."Suntem ingrijorati de propun
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ieri ca proiectia bugetului pe 2008 este "absolut fantezista" si ca democratii sunt ingrijorati pentru ca nu se mai urmeaza filosofia reducerii economiei subterane."Suntem ingrijorati de propunerile pe care ministrul Finantelor le-a facut ca previziune pentru anul 2008. Suntem ingrijorati pentru ca ponderea cresterii veniturilor in PIB nu poate sa vina decat din cateva zone, prin colectare. (...) Economia subterana a crescut cu 2% in PIB, ceea ce este un fenomen ingrijorator, pentru ca intreaga filosofie de politica fiscala pe care a avut-o la baza programul de guvernare considera ca principala resursa reducerea economiei subterane si a autoconsumului si introducerea in economia fiscalizata", a spus Videanu. Liderul democrat a aratat ca, in acest moment, economia subterana creste chiar in "zona cea mai dinamica, cea a constructiilor".Potrivit lui Videanu, largirea bazei de impozitare se poate face atat prin cresterea economica, cat si prin introducerea in economia fiscalizata a unei parti din economia subterana sau a autoconsumului. "Nici aici nu avem elemente care sa ne conduca la o crestere atat de substantiala a veniturilor in ponderea PIB", a aratat, insa, fostul vicepre-mier PD. "O pondere a veniturilor bugetului consolidat de 39,1%, cat este prognozat in momentul de fata, mi se pare absolut fantezista, neavand niciun fel de sustinere, chiar daca aici avem si contributia fondurilor europene", a pecizat Videanu. Prima schita a bugetul general consolidat pentru anul 2008 prevede un deficit de 2,7% din PIB, ponderea veniturilor in PIB fiind estimata la 39%, iar nivelul cheltuielilor la 41,7% din PIB, a declarat saptamana trecuta ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.