Paste de dinti contaminate cu bacterii sau care contin o substanta toxica. Astfel de produse, distribuite gratuit in hoteluri si avioane sau vandute la colt de strada, ne pun in pericol sanatatea.   Autoritatile sanitare europene si america
Paste de dinti contaminate cu bacterii sau care contin o substanta toxica. Astfel de produse, distribuite gratuit in hoteluri si avioane sau vandute la colt de strada, ne pun in pericol sanatatea.   Autoritatile sanitare europene si americane atentioneaza asupra pastelor de dinti care contin dietilenglicol sau care sunt contaminate cu enterobacterii. Acestea sunt distribuite gratuit de lanturi hoteliere din diferite tari, companii aeriene sau sunt vandute in afara centrelor obisnuite de distributie (farmacii, supermarketuri). Pastele de dinti periculoase au fost descoperite de autoritatile sanitare din Spania, Franta, Marea Britanie, Canada, Statele Unite.   "Pastele de dinti improprii utilizarii provin din China sau Africa de Sud. Aceste produse contrafacute pun in pericol sanatatea consumatorilor", a subliniat Agentia franceza pentru siguranta medicamentelor si alimentelor, intr-un comunicat de presa.   RISCURI. Dietilenglicolul este o substanta toxica, mai exact un solvent, utilizat de obicei in produsele antigel. In cazul pastelor de dinti chinezesti, aceasta substanta este folosita ca agent de ingrosare pentru a inlocui glicerina, precizeaza autoritatile franceze. Daca pasta de dinti cu dietilenglicol nu este inghitita, riscul este minim. Dar medicii avertizeaza asupra posibilitatii inghitirii accidentale a pastei de dinti de catre copii sau persoane in varsta. Substanta devine toxica si chiar letala daca este ingerata intr-o cantitate mai mare de 0,014 miligrame. In afara substantei chimice pe care o contin, pastele de dinti chinezesti s-au dovedit a fi contaminate cu bacterii, nocive mai ales pentru copii si persoane cu imunitate scazuta. Autoritatile sanitare europene si americane recomanda consumatorilor sa evite pastele de dinti fabricate in afara Uniunii Europene, cele care sunt etichetate cu greseli de ortografie (in functie de limba tarii in care sunt comecializate), intalnite de obicei in cazul produselor contrafacute.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.