Antrenorul Stelei accepta resemnat, cu iluzia ca are tact, toate imixtiunile patronului in vestiarul echipei.

Hagi uimeste ca antrenor, asa cum a facut-o si ca jucator, numai ca uluiala produsa de omuletul in costum de pe banca Stele
Antrenorul Stelei accepta resemnat, cu iluzia ca are tact, toate imixtiunile patronului in vestiarul echipei.

Hagi uimeste ca antrenor, asa cum a facut-o si ca jucator, numai ca uluiala produsa de omuletul in costum de pe banca Stelei e de cu totul alta factura decit ceea ce furniza fotbalistul. Incheindu-si toate cele patru mandate de antrenor prin tot atitea demisii, Gica a motivat bizar de fiecare data, iar acum face sluj in fata lui Becali III cu o fervoare autodistructiva neetalata anterior.

De la nationala a plecat nu pentru ratarea calificarii la CM 2002, ci pentru ca dupa meciul retur cu Slovenia "m-am simtit singur, nimeni de la FRF nu a venit la vestiare. Echipa nu a avut unde sa manince dupa meci". Esecul de la Bursa s-a produs pentru ca "nu am gasit aici conditii pentru performanta", desi turcii l-au lasat sa aduca ce jucatori a vrut, iar Regele a umplut vestiarul de romani de mina a doua.

La Galata nu au fost bani pentru ceea ce se dorea, iar de la Timisoara a plecat "pentru ca e mai bine pentru echipa". La Steaua, echipa nu e parasita de sef niciodata si, slava Domnului, masa e adusa uneori cu portbagajul chiar de patron, iar conditii de performanta se gasesc.

Altele sint lucrurile care nemultumesc in Ghencea, iar Hagi le accepta ca baciul moldovean in "Miorita", inspirat probabil de trecutul mitos al patronului sau. Neofit netalentat in fotbal, Becali are tupeul incredibil de a spune ca la atacanti se pricepe mai bine decit Hagi si Adrian Ilie, care ar fi bine sa se ocupe de scouting numai pina la jumatatea terenului. Dinspre Hagi, nici o reactie.

Primul meci in campionat, primul scandal, cu vociferari doar dinspre patron. Acesta a reactionat din nou incalificabil fortind plecarea unui jucator, Bostina, pe care antrenorul il folosise inca din primul minut. In sfirsit, a vorbit si baciul constantean: "El e patronul nostru, e seful nostru, el are dreptul sa se supere". Se poate banui ca Hagi, cunoscindu-l pe Becali ca pe buzunarele lui, il lasa sa-si faca mendrele, sperind ca odata si odata intrusul va fi asimilat de normalitate si se va potoli. Se mai poate spera ca intre cei doi este in vigoare un pact prin care medicamentele pentru limbarita patronului sa ramina in farmacie, pentru ca maladia sa functioneze in continuare ca agent electoral. In nici una dintre situatiile reale sau imaginate insa, Gica Hagi nu are de cistigat, semn ca pina la inserare, cind stim ca are loc deznodamintul trist al Mioritei, mai e doar putin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.