Guvernul a anuntat, printr-un comunicat sec de presa, ca premierul Calin Popescu Tariceanu a decis aprobarea incetarii, la cerere, incepand cu 1 august 2007, a raporturilor de serviciu ale secretar general Costel Dorin Todor cu Ministerul Justitiei.

Ce nu a prezentat Executivul este ca respectivul personaj a fost director de Cabinet al Monicai Macovei, ulterior fiind promovat in pozitia de secretar general, in ciuda faptului ca, la cele doua promovari successive, nu a depus conform legii declaratii noi de interese. In plus, in calitatea de secretar general, Todor a luat decizia de a atribui catre o societate privata contractul de pregatire profesionala pentru aparatul propriu al Ministerului Justitiei, in ciuda faptului ca el insusi figura pe statele de plata ale respectivei firme, stare de fapt consemnata in declaratia sa de avere.

Astfel a ajuns Costel Todor primul mare client al proaspat infiintatei Agentii Nationale de Integritate, intrucat Conform art. 79, alin. 1, litera a) din Legea nr. 161/2003, "functionarul public este in conflict de interese daca este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice sau juridice cu care are relatii cu caracter patrimonial".
a€¢ Omul Monicai Macovei, primul mare client ANI - JN 25 iunie 2007