PERICULOS. Aditivul alimentar industrial E 412, denumit si rasina, produs si exportat in special in Franta de societatea elvetiana Unipektin, a fost contaminat cu pentachlorophenol (dioxina) si va fi retras de pe piata, a anuntat Oficiul Federal Elve
PERICULOS. Aditivul alimentar industrial E 412, denumit si rasina, produs si exportat in special in Franta de societatea elvetiana Unipektin, a fost contaminat cu pentachlorophenol (dioxina) si va fi retras de pe piata, a anuntat Oficiul Federal Elvetian al Sanatatii Publice (OFSP). Un reprezentant al acestuia a declarat ca riscurile pentru sanatatea consumatorilor sunt excluse si ca E 412 este utilizat decat in forma diluata in produsele alimentare finite. Aditivul a fost exportat in mai multe tari. Furnizorul materiei prime contaminate este societatea indiana Glycols Limited. E 412 este derivat din seminte de Cyamoposis tetragonolobus si poate reduce nivelul de colesterol. Pentachlorophenol este utilizat, in special in productia de erbicide si insecticide.     CONTROL. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si inspectoratele teritoriale de  munca vor demara controale severe pe componenta fiscala si pe cea de angajare in cazul tuturor producatorilor de paine in vederea combaterii "evaziuni fiscale" care se inregistreaza in acest sector, a anuntat primul-ministru, cu prilejul unei vizite de lucru efectuate la o fabrica de paine din Sectorul 3 al Capitalei. Seful Executivului a afirmat ca statisticile indica in Romania un consum anual pe cap de locuitor de aproximativ 24 de kilograme, dar datele reale par sa fie de aproape cinci ori mai mari, in jur de 115-120.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.