Dupa primele estimari, mai bine de 60.000 de spectatori au participat la festivalul de la Tirgu-Mures.

Desfasurat in perioada 25-29 iulie, Festivalul Peninsula a adus multi artisti ai muzicii din Romania si Ungaria, dar si invitati s
Dupa primele estimari, mai bine de 60.000 de spectatori au participat la festivalul de la Tirgu-Mures.

Desfasurat in perioada 25-29 iulie, Festivalul Peninsula a adus multi artisti ai muzicii din Romania si Ungaria, dar si invitati speciali din alte tari, cum ar fi Gogol Bordello, din SUA. Iris, Zdob si Zdub, Phoenix si ungurii de la Lokomotiv GT au fost citeva dintre capetele de afis ale evenimentului.

Toate concertele, precum si sectiunea de film inclusa in festival au adunat pina duminica peste 60.000 de spectatori, dintre care mai mult de jumatate au fost prezenti si la editiile precedente, conform unui sondaj de opinie realizat pe durata festivalului de catre Fundatia Max Weber. Cea de-a cincea editie a Peninsulei a avut un buget de 700.000 de euro si, conform primelor calcule, a adus un profit cuprins intre 40.000 si 60.000 de euro.

Unul dintre cele mai asteptate momente a fost concertul Lokomotiv GT, cea mai cunoscuta formatie de rock din Ungaria, la care au venit peste 10.000 de fani. Gerendai Karoly, director al Sziget Cultural Management, a declarat pentru NewsIn ca Festivalul Peninsula a devenit deja brand al orasului Tirgu-Mures.

Imagini de la Festivalul Peninsula, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.