Dupa ce s-au prezentat ca fiind de la Metro, respectiv Dacia, escrocii vind cartele telefonice folosindu-se de numele operatorului aerian.

Tarom avertizeaza ca persoane care se dau drept angajati ai companiei incearca sa insele diverse persoane, promitindu-le premii, in cadrul unui fals concurs, in schimbul transmiterii prin posta a unor sume de bani sau al achizitiei de cartele preplatite pentru telefonie mobila. De aproximativ doua saptamini, agentia Tarom din Tirgu-Mures este asaltata de cetateni care sustin ca li s-a comunicat telefonic, de catre presupusi angajati ai companiei, sa mearga catre cea mai apropiata agentie pentru ridicarea unor presupuse premii pe care acestia le-ar fi cistigat, se arata intr-un comunicat al operatorului aerian. Tarom informeaza ca nu exista nici un concurs oficial, asa cum nu exista nici un fel de premiu de cistigat. Compania aeriana solicita persoanelor contactate de presupusii anagajati Tarom, care le-au promis diverse premii, sa sesizeze imediat politia.

Tentative similare de frauda au fost derulate saptamina trecuta folosind numele Automobile Dacia si Metro. Automobile Dacia a avertizat vineri asupra unor tentative de frauda comise de o persoana care se recomanda in mod fals ca angajat al sau si incearca sa convinga telefonic diverse persoane sa cumpere cartele preplatite pentru telefonie mobila pentru a putea intra in posesia unor premii iluzorii.

Metro a avertizat, de asemenea, ca persoane care se declara in mod ilegal reprezentanti ai companiei au abordat in ultimele zile mai multi oameni, in incercarea de a ii convinge sa cumpere cartele preplatite pentru telefoanele mobile, pentru a intra in posesia unor false premii.