Patronul Milanului a promis transferuri spectaculoase, dar nu a cheltuit deocamdata nici un cent.

Silvio Berlusconi si Gigi Becali par sa transpuna in realitate proverbul „cine se aseamana se aduna". Cei doi merg pe aceeasi directie in politica, sint nominalizati printre cei mai excentrici conducatori de cluburi din Europa, iar, mai nou, au si aceleasi tabieturi financiare, atunci cind vine vorba de transferuri.

Gigi Becali a promis ca va cheltui 11 milioane de euro, cam cit a luat de la UEFA pentru participarea Stelei in Liga Campionilor, dar nu a cheltuit nici jumatate din aceasta suma. Milanul lui Berlusconi a luat 40 de milioane de la forul continental, fara a pune la socoteala profitul din vinzarea biletelor si alte drepturi conexe, dar, potrivit unei analize facute de cotidianul „AS", nu s-a investit nici un cent in jucatori noi. Berlusconi promisese ca va da 110 milioane pentru achizitionarea lui Ronaldinho de la Barcelona, dar mai degraba il vinde pe Kaka Realului, pentru 90 de milioane de euro.

Manchester United a cheltuit cei mai multi bani, 86,3 milioane de euro, de la inceputul perioadei de transferuri, fiind nevoit sa-si mareasca si parcarea pentru masinile fotbalistilor. Locul 2 este ocupat de Bayern München, cu 70,2 milioane de euro. Liverpool, finalista Ligii Campionilor, este pe locul 3, cu 69,7 milioane, dintre care 36 doar pentru Fernando Torres. Juventus a cheltuit 52,5 milioane de euro la revenirea in prima liga italiana, in timp ce Internazionale Milano, care l-a luat si pe Cristian Chivu, a adus jucatori de 36 de milioane de euro. In ceea ce priveste Chelsea, dupa ce, in patru ani, patronul Roman Abramovici a facut transferuri de 521 de milioane de euro, in acest sezon a cheltuit doar 21, toate pentru Malouda. Un alt roman spre Real Real Madrid ar putea deveni lider la cheltuieli daca il cumpara pe Kaka. In vizorul clubului spaniol se afla si un roman, altul decit Cristi Chivu. Este vorba de Victor Dobrescu, in virsta de 18 ani, de la Liberty Salonta. „Dobrescu mai este urmarit de AC Milan, Juventus si de Bayern.

Este o extrema dreapta, iar in tara sa este adeseori comparat cu Cristiano Ronaldo. Inalt si puternic (are 1,89 metri), el a atras atentia pentru excelentele evolutii de la UTA Arad, la doar 18 ani. Pe acelasi post cu Dobrescu joaca si Sotiris Ninis, un grec de 17 ani pe care Real Madrid l-a urmarit la CE under 19", scrie „AS". Dobrescu a fost aproape de a semna un contract in Liga a II-a din Germania.