Adio filme, adio moda si cluburi de fite! Reducerea populatiei de porumbei este noul trend la Hollywood.

PENELE SUNT IAR LA MODA. Nu stim daca motivul real este cantitatea de gainat pe centimetru patrat de Ferrari (Corvette, Porsche, Jagu
Adio filme, adio moda si cluburi de fite! Reducerea populatiei de porumbei este noul trend la Hollywood.

PENELE SUNT IAR LA MODA. Nu stim daca motivul real este cantitatea de gainat pe centimetru patrat de Ferrari (Corvette, Porsche, Jaguar, Hummer, etc. - ca sa nu zica nimeni ca fac reclama mascata!), cert este ca locuitorii orasului de celuloid au pus mana de la mana (spirit comunitar!) si-au venit cu solutia ideala - si umana, pe deasupra - de a reduce numarul in continua crestere a porumbeilor. Astfel, renuntand de buna voie la un Pimp My Ride in varianta aviara, printii din Bel Air au pus mana pe ultimul produs in materie: OvoControl P, pilula anticonceptionala pentru porumbei. Testele ce vor avea loc pe parcursul intregului an, cu sau fara consimtamantul comunitatii gunguritoare, prin imprastierea pastilelor in locurile de hranire, vor stabili cu exactitate nivelul de eficienta al noului produs.
OvoControl P, rezultat al studiilor efectuate de compania americana Innolytics, a luat recent avizul Departamentului de Protectia Mediu al guvernului Statelor Unite si al Comisiei de Reglementare a Pesticidelor. "Este solutia cea mai buna pentru problema care ne-a fost przentata. Prin continutul de nicarbazin, OvoControl P impiedica dezvoltarea oului si previne eclozarea, fiind astfel inofensiv pentru populatia adulta de porumbei", a declarat Erick Wolf, presedinte al Innolytics, companie producatoare si a OvoControl G, utilizat de guvernul canadian pentru a tine sub control populatia de gaste salbatice din apropierea aglomerarilor urbane.


PRO SI CONTRA. Discutiile pe aceasta tema au transformat insa crenguta de maslin din ciocul porumbelului pacii intr-o secure a razboiului. Caci atata au asteptat conservationistii, pe lista carora numai porumbelul comun nu se mai afla.
"Cu toate acestea, credem ca am gasit solutia ideala", replica Laura Dodson, presedinte al Argyle Civic Association, organizatie ce conduce eforturile de a promova noul contraceptiv pentru porumbei. "Chestiunile de igiena pe care numarul mare de pasari le-a adus dupa sine, nu mai puteau fi neglijate", adauga ea in sprijinul autoritatilor locale, care au anuntat pentru luni o conferinta de presa menita sa aplaneze conflictul in plina escaladare.
Cu toate acestea, exista si organizatii de protectie a animalelor care sustin fara rezerve proiectul municipalitatii. Astfel, reprezentanti ai People for the Ethical Treatment of Animals si Humane Society of the United States, altfel organizatii, ca sa zic asa, "sub nivelul pragului electoral", au contactat Argyle Civic Association, motivand ca intre gardurile electrice, otrava, tepii metalici de pe acoperisuri, masurile aplicate pana acum, si pilula contraceptiva, alegerea lor "este una logica si de bun simt".


SA LE MEARGA FULGII. Aceasta ultima sintagma i-a enervat insa, si mai tare pe adevaratii conservationisti. "Nu exita nici o logica in a impiedica reproducerea unei specii. E doar o altfel de moarte. Sa ne amintim mereu de disparitia unei specii atat de comune candva, ca cea a lupilor in Marea Britanie, tara care acum ii importa din Europa de Est pentru repopulare", scriu manifestele "verzilor".
Statistici ale ratei cresterii numarului de porumbei, alarmanta pentru unii, estimeaza ca in medie 5000 de pasari se aduna an de an in zona Hollzwood pentru a se imperechea. "Faptul ca oamenii nu ezita sa-i hraneasca este unul dintre motivele esentiale", remarca Laura Dodson. "Este celebru cazul asa numitei Bird Lady, o femeie in varsta care zilnic aduce graunte pentru porumbei in 29 de locuri din oras. Noi estimam ca pana in 2012, datorita programului OvoControl P, populatia de pasari sa scada cu mai mult de jumatate", adauga.
Fiecare pasarica, pe-o limba piere! In cazul nostru, sa-i zicem engleza...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.