Jurnalul National dezvaluie povestea unei fetite de 7 ani din Timisoara care a fost abuzata sexual la varsta de 5 ani, cand se afla in Centrul de fete Osana. Fetita povesteste cum insusi directorul casei de fete, zis Cerbu, si-a batut joc de ea de ma
Jurnalul National dezvaluie povestea unei fetite de 7 ani din Timisoara care a fost abuzata sexual la varsta de 5 ani, cand se afla in Centrul de fete Osana. Fetita povesteste cum insusi directorul casei de fete, zis Cerbu, si-a batut joc de ea de mai multe ori de cand a fost dusa acolo. Cerbu nu recunoaste nimic. Institutiile statului dorm.

Nicoleta M., in varsta de 7 ani, ne-a povestit in prezenta parintilor drama prin care a trecut din momentul in care tatal ei, Mihai Ciuciuc, a lasat-o in grija bunicii, ca sa se duca sa construiasca locuinte sociale. Fetita sustine ca bunica a dus-o la Casa de fete Osana, iar in schimbul ei, directorul Piclisan Perrin Vicentiu, zis Cerbu, a platit-o pe femeie. Odata intrata pe usa centrului, pentru fata a inceput cosmarul. Nicoleta ne-a povestit cum a fost abuzata sexual, iar pentru ca nu era o fata cuminte era batuta cu lingura de lemn. "Dormeam cu Cerbu in camera si atunci mi-a bagat degetul. Am inceput sa plang, dar nu i-am spus Nadinei (n.r. - sotia lui Cerbu). La munte, Cerbu a dormit cu mine in pat. I-a mai facut si Sorinei ce mi-a facut mie", ne-a povestit Nicoleta.


"IA-MA ACASA". Intors de la munca, Mihai Ciuciuc a incercat sa isi ia copilul acasa, in primavara anului 2005, si sa il creasca in sanul familiei. Ajuns acasa, a fost chemat la Sectia 3 de Politie din Timisoara, unde s-a intalnit cu Piclisan Perrin Vicentiu, zis Cerbu, director al Casei de fete Osana, si cu Simona Vacariu, asistent maternal la aceeasi casa de fete. "Prima data mi-au spus (n.r. - Cerbu) ca au gasit fata pe strada. Apoi mi-au spus ca au luat fata de la bunica. Si acum am cateva dubii in legatura cu asta. Mi-au spus ca nu pot sa iau fata atat de repede, ci ca trebuie sa fac cateva demersuri. Mi-a spus ca pana atunci «Asociatia noastra efectueaza o excursie in Italia, pentru doua saptamani, si ar fi bine sa mearga si fata dumneavoastra daca doriti. Am zis ca e spre binele fetei sa vada si ea lumea. Nici prin cap nu mi-a trecut ce aveau ei de gand. Au zis haideti cu noi sa dati o declaratie la notar, ca sa putem sa ii facem pasaport. La notar am dat o declaratie prin care am fost de acord sa efectueze o singura excursie. Le-am dat declaratia si mi-au spus ca atunci cand se intorc, peste doua saptamani, ne anunta. Am cerut si eu adresa casei de fete, dar nu au vrut sa mi-o dea, pentru ca mi-au spus ca e confidentiala, deoarece s-au intamplat prea multe cazuri cand s-au dus parintii la ei cu scandal. La legi eu sunt pe dinafara, pentru ca eu sunt cu santierul", a povestit Mihai Ciuciuc. Din luna aprilie 2005, Mihai Ciuciuc nu a mai stiu nimic de fiica sa. A angajat o avocata care a reusit sa dea de urma Casei de fete Osana, iar la DPCT s-a organizat o comisie. "Acolo mi-au zis sa facem testul de paternitate. Le-am zis ca daca vor sa se convinga sa plateasca ei testul. Dupa asta mi-au zis ca ma anunta ei cand pot sa merg in vizita la fata. Prima comisie s-a format in octombrie. Au hotarat ca pot sa imi vizitez fata pana se obisnuieste cu mine. Am vizitat-o dupa doua saptamani. Ei au vrut sa vada reactia fetei fata de mine. Fata cand m-a vazut a sarit in brate la mine, m-a pupat. Mi-a spus «tati meu, ia-ma acasa». Copilul a inceput sa planga", ne-a povestit Mihai Ciuciuc.


COMISIA. Dupa mai multe programari lunare, in luna ianuarie, cu ajutorul sefului Comisiei pentru protectia copilului, Mihai reuseste sa obtina dreptul de a-si vizita copilul din doua in doua saptamani.

La data de 6 aprilie, dupa un an de demersuri si teste de paternitate, Comisia pentru protectia copilului a decis ca fetita sa fie reintegrata in familia tatalui. Toate bune si frumoase, numai ca directorul Piclisan Perrin Vicentiu de la Casa de fete Osana a refuzat sa puna in aplicare decizia comisiei. "Am iesit de la comisie si i-am zis lui Cerbu ca iau un taxi si ajung imediat la Casa de fete Osana. Atunci Cerbu mi-a zis ca pentru ce sa vin. I-am zis ca vreau sa imi iau fata si mi-a zis: «Du-te, ma, ca nu iti dau nici o fata. Poti sa vii cu toata politia la mine, ca nu iti dau nici o fata». Am sunat imediat la Sectia 3, ca sa ma indrume, apoi pe comisarul Cismariu, care era in Comisia de externare. M-a indrumat catre politie. A venit un ARO de-al politiei si am sunat-o pe Nadine si i-am spus ca vin cu politia sa iau fata. Ea mi-a zis sa ne vedem la centrul de zi sa ne dea fata. Am stat vreo doua ore si nimic. Se enervase si politistul. Ne-am suit in duba si ne-am dus direct la centru. Erau cei de la protectia copilului, politia si noi. Cerbu a venit cu scandal. A vrut sa imi ia fata din brate. Dupa ce am luat fata, am cerut si actele ei, dar nu mi le-au dat atunci. Am ajuns cu fata acasa si nevasta-mea a pregatit apa sa o spele. Cand a dezbracat-o nevasta-mea pe fata, m-a chemat repede sa vad, ca avea urme de vanatai pe tot corpul", ne-a declarat tatal fetei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.