Impresarul a rasuflat usurat dupa semnarea contractului cu Inter.

De ce au durat atit discutiile?

Roma nu a vrut sa ii dea drumul lui Chivu la Inter, iar jucatorul si-a dorit sa joace la actuala lui echipa.

Real si Barcelona nu erau variante mai bune?

Daca a decis Cristi ca nu, inseamna ca asa a fost. Cluburile mari trebuie sa se poarte, intr-adevar, ca niste cluburi mari. Daca e roman, de ce sa accepte un salariu mai mic? Si de ce credeti ca acum Real e mai tare decit Inter? Barcelona, da! E cea mai buna echipa din lume, dar Inter, in acest moment, e peste madrileni. Sa nu mai judecam atit dupa istorie.

V-au afectat aceste negocieri relatiile cu Barça sau cu Real? Asa a scris presa spaniola.

Nu, de ce? Daca a tradus un rauvoitor, atunci asa a scris. Daca a tradus un om corect, lucrurile stau altfel.

De ce a vrut Chivu la Inter?

Stie deja limba, campionatul si obiceiurile din Italia. Nu mai voia sa schimbe atitea lucruri.

Roma are ceva cu Inter sau la fel ar fi fost cu orice alt club din Italia?

Suporterii, intr-adevar, se dusmanesc, dar sint convins ca la fel s-ar fi procedat si cu alte grupari.

Jucatorul e afectat?

Nu, abia asteapta sa se antreneze si va face un sezon mare, ascultati-ma pe mine!

Au fost cele mai dificile negocieri din cariera dumneavoastra?

Cu siguranta. Si din cauza duratei lor, dar si a modificarilor care apareau de la o ora la alta. Daca ar fi fost doar Inter, lucrurile nu s-ar fi prelungit atit. Dar au aparut cluburi mari, care intotdeauna fac discutiile dificile.

Cristi Chivu: „Am dormit bine dupa mult timp, sint multumit" Internationalul roman a efectuat primele antrenamente cu Inter Milano.

Ca in orice telenovela, Cristi Chivu si-a gasit in cele din urma fratii la Internazionale Milano, cu care a si efectuat primele antrenamente la Watford, in Anglia. Scapat de stres, romanul a declarat ca a reusit sa doarma fara cosmaruri. „A fost o noapte frumoasa, am petrecut-o bine, dupa mult timp m-am odihnit bine, fara ginduri, fara alte calcule si rationamente, asa cum s-a intimplat in ultima perioada. Sint multumit", a spus Chivu intr-un interviu acordat Sky Italia.

Chivu spune ca este constient ca nu va avea asigurat postul de titular la Inter, fiind de acord cu Moratti in acest sens: „La echipele mari asa este normal, avind in vedere concurenta care exista. Eu trebuie sa-mi vad de treaba, iar daca antrenorul va considera ca trebuie sa joc, o voi face". Internationalul roman a mentionat ca asemanarea cu Sinisa Mihajlovici, in prezent antrenor secund la campioana Italiei, facuta de antrenorul Mancini, il onoreaza. „Comparatia este frumoasa si ma obliga. Sinisa a fost un mare fotbalist. Oricum, fiecare jucator are responsabilitatile lui, iar eu stiu sa mi le asum", a punctat Chivu. Internationalul roman a precizat ca inca nu s-a intilnit cu presedintele Massimo Moratti, deoarece a fost nevoit sa se alature de urgenta coechipierilor in turneul din Anglia, unde Inter a pierdut primul meci din cadrul Emeriates Cup, 0-2 cu Valencia.

Primele imagini de la primul antrenament al lui Chivu cu Inter Milano, pe www.cotidianul.ro/select