Viceprimarul Razvan Murgeanu spune ca, desi a semnat un angajament cu Securitatea in primul an de facultate, nu a dat niciodata note informative.

Razvan Murgeanu a recunoscut vineri, intr-un interviu la BBC Romania, ca a semnat un angajament cu Securitatea la inceputul studentiei ca sa scape de inchisoare si sa nu piarda facultatea.

Contactat telefonic, viceprimarul a declarat pentru Cotidianul cum a ajuns sa semneze documentul prin care se angaja sa dea note informative despre studentii straini, fara a-si aminti insa ce nume conspirativ i-a fost atribuit.

„Eram in fata la hotel Ambasador, era un shop acolo de unde voiam sa cumpar blugi si un casetofon si am cumparat valuta de la colegul meu de camera, care era strain. Imediat ne-a ridicat Militia... Ofiterul mi-a zis ca rupe declaratiile si nu ma baga la pirnaie si nici nu pierd facultatea daca sint de acord sa fiu cu ochii pe ei (studentii straini - n.r.), daca fac vreo prostie. Am semnat. Scriam ca sint si homosexual, numai sa ies de acolo", povesteste Murgeanu.

Viceprimarul Capitalei spune ca nu crede ca atunci stia ce semneaza sau ce repercusiuni urma sa aiba, insa nu ii pare rau pentru ca, „daca nu semnam, poate acum nu mai eram nici inginer, nici nimic". „Nu am facut politie politica, pentru ca nu am dat nici o declaratie despre nimeni, deci implicit nu a suferit nimeni de pe urma mea", adauga acesta.

Murgeanu spune ca va cere CNSAS-ului sa dea un verdict in cazul sau. El precizeaza ca a fost la CNSAS, unde si-a vazut dosarul si ca in acesta figura consemnarea: „Nu vrea sa scrie, nu vrea sa dea nimic, propun sa-l scoatem din reteaua informativa". Viceprimarul spune ca va face o copie a dosarului, pe care o va publica pe Internet, „ca sa vada toti ce au scris aia de la Securitate, ca nu am vrut sa vorbesc".