Peninsula - 100 de trupe si 25 de DJ Mii de tineri au petrecut zile si nopti la cel mai mare festival in aer liber din Romania. O saptamana intreaga tinerii din Targu-Mures s-au impartit in doua categorii: cei cu bratara si cei fara brata
Peninsula - 100 de trupe si 25 de DJ Mii de tineri au petrecut zile si nopti la cel mai mare festival in aer liber din Romania. O saptamana intreaga tinerii din Targu-Mures s-au impartit in doua categorii: cei cu bratara si cei fara bratara de Peninsula. Mii de tineri au asteptat un an intreg sa inceapa Peninsula. Unii si-au programat concediile in aceasta perioada, altii au lasat balta si serviciu, si familie pentru a veni pe malul Muresului, unde timp de cinci zile a avut loc cel mai mare festival in aer liber din Romania. Construit dupa modelul Festivalului Sziget din Ungaria, Festivalul Peninsula (Félsziget) are deja o traditie la Targu-Mures si este la a cincea editie. Timp de trei zile, pe patru scene s-a auzit rock adevarat cantat live de cele mai puternice trupe ale momentului. In total, 100 de trupe si 25 de DJ, veniti din Romania, Ungaria, Franta, Statele Unite, Marea Britanie, Olanda sau Danemarca. De la veteranii de la Phoenix sau de la Locomotiv GT pana la Vama sau Parazitii, toate numele muzicii rock romanesti si maghiare s-au adunat la Targu-Mures. Concertele au inceput simultan pe toate cele patru scene, iar participantii au avut din ce alege.   Nu au lipsit nici problemele. Cele mai suparatoare au fost cele de sunet, dar dupa cateva beri nu a mai contat ca nu se mai aud versurile melodiilor. Loredana a urcat cu intarziere pe scena din cauza unui accident de circulatie, Ovidiu Lipan Tandarica si-a rupt betele, iar solistul de la Midnight Express si-a zdrobit chitara de scena. Borbely Laszlo, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a dat bere gratis in schimbul unor sloganuri electorale pe care UDMR le-ar putea folosi in campania electorala pentru alegerile europarlamentare.   Vedetele rockului unguresc Nebunia cea mare a fost duminica seara, cand pe scena mare a festivalului au urcat cei de la Locomotiv GT, cea mai cunoscuta trupa rock din Ungaria, care a tinut publicul intr-o saritura continua. Ceva mai incolo, britanicii de la The Exploited au dat foc atmosferei. Cu cateva zile inainte, pe aceeasi scena au urcat Phoenix, Cargo, Theatre of Tragedy si Iris. Cei deschisi la minte s-au intreptat spre "Zakuska Stage", loc pentru muzica neconventionala, iar dimineata i-a prins pe petrecareti in Kiss Arena, locul de evolutie a DJ-ilor.   Concertele au fost doar o felie din ceea ce a insemnat Peninsula la Targu-Mures. Anul acesta, peste 2.000 de tineri au ales corturile ca varianta de cazare si au fost unii care nu au iesit de pe suprafata destinata festivalului. Adrenalina a fost asigurata de instalatia de bungee-jumping si de concursurile de canoe, cei pe care i-a chinuit talentul s-au putut desfasura in concursurile de karaoke, iar cei cu inclinatii culturale au avut de ales intre teatru, film, lansari de carte, fotografie si caricatura. Sport si concursuri. Mancare si bautura gratis, in schimbul paharelor si a pet-urilor adunate de pe jos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.