Sighisoara Medievala In perioada 27-29 iulie a.c., pe stradutele pietruite ale burgului medieval a avut loc a 15-a editie a Festivalului "Sighisoara Medievala 2007". Din 1992, pana in prezent, in fiecare vara, Sighisoara isi retraieste trecutul
Sighisoara Medievala In perioada 27-29 iulie a.c., pe stradutele pietruite ale burgului medieval a avut loc a 15-a editie a Festivalului "Sighisoara Medievala 2007". Din 1992, pana in prezent, in fiecare vara, Sighisoara isi retraieste trecutul datorita acestei manifestari, care anul acesta a avut tema "Trubadurul indragostit".   Strazile cetatii s-au umplut de cavaleri, domnite, cantareti, clovni, calugari si vrajitoare care s-au intrecut in artele pe care le stiau mai bine. Prin aceasta manifestare, autoritatile locale au dorit sa atraga atentia asupra starii de degradare in care se afla Cetatea Sighisoarei. Primarul Ioan-Dorin Danesan a facut un apel catre forurile competente sa ia in considerare si problema zidurilor cetatii Sighisoarei si sa aloce fondurile necesare reparatiilor, deoarece situatia este destul de grava. Spre deosebire de anii trecuti, festivalul a incercat sa atraga turistii cu animatia stradala. In mod special, s-a pus accentul pe scurte piese de teatru care s-au tinut in mijlocul pulicului, transformat apoi in actor. Astfel s-a dorit apropierea de atmosfera Evului Mediu. Anul acesta, organizatorii au tinut cont si de numarul mare al copiilor care au fost prezenti la festival, asa ca in Piata ratustelor a fost organizata o "curte a copiilor", unde micutii s-au putut delecta cu piese de treatru specifice varstei lor. In ultima zi a festivalului s-a facut trecerea de la Evul Mediu in zilele noastre prin concertul trubadurilor indragostiti Adrian Ivanitchi, Mircea Florian si Dixi Krauser. Dar nu a lipsit nici muzica lui Ducu Bertzi sau Nicu Alifantis si focurile de artificii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.