Viktoria Berlin devenea in 1894 campioana a Germaniei fiindca adversara, FC Hanau, nu a avut bani sa plateasca drumul spre capitala. Dupa 113 ani, berlinezii au reusit sa obtina pe teren medalia de campioni.  Viktoria Berlin si-a

Viktoria Berlin devenea in 1894 campioana a Germaniei fiindca adversara, FC Hanau, nu a avut bani sa plateasca drumul spre capitala. Dupa 113 ani, berlinezii au reusit sa obtina pe teren medalia de campioni.  Viktoria Berlin si-a confirmat titlul de campioana a Germaniei castigat in 1894, la masa verde, dupa ce a invins, sambata, intr-un meci simbolic, adversara sa din acea vreme, FC Hanau. Echipa perdanta a fost constransa in urma cu 113 sa nu se prezinte la meci, scrie manager-magazin.de. SIMBOLIC. Meciul dintre cele doua echipe, care acum evolueaza in campionate de amatori, s-a desfasurat dupa principiul in vigoare in 1894: Hanau si Viktoria Berlin au remizat, scor 1-1, in tur, iar echipa berlineza s-a impus in fata propriului public, sambata, cu scorul de 3-0. In 1894, clubul berlinez a castigat, dupa ce formatia din Hanau, oras din apropiere de Frankfurt, nu si-a putut plati drumul spre Berlin. Viktoria Berlin, care evolueaza in a patra divizie, nu este totusi prima campioana din istoria fotbalului german, deoarece titlul a fost decernat de federatia germana de fotbal si cricket.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.