Fuse si se duse - a trecut si-a treia editie de Gala a topurilor si festivalurilor Navodari    Un festival al tuturor generatiilor: FesTop. De la Wassabi, Anna Lesko sau Radu Ille pana la Angela Similea sau Semnal M, cantareti vestiti au
Fuse si se duse - a trecut si-a treia editie de Gala a topurilor si festivalurilor Navodari    Un festival al tuturor generatiilor: FesTop. De la Wassabi, Anna Lesko sau Radu Ille pana la Angela Similea sau Semnal M, cantareti vestiti au manuit microfonul (mai bine sau mai rau) si au adunat aplauze si ovatii.  FesTop a scos in piata 25.000 de oameni intr-o singura seara. "Cultura e ca o lampa cu care am intra intr-un labirint: mica lumina ce ne-o da in juru-ne nu face decat sa ne arate cat de mare e intunericul cladirii intregi" - a spus Mihai Codreanu. Parafrazandu-l, am putea spune, pastrand proportiile, ca FesTop este o lampa cu care cetatenii din Navodari au intrat in labirintul festivalurilor.   SA FIE! Produs de ALDACO Film si finantat de Consiliul Local, evenimentul a luminat serile de 27, 28 si 29 iulie pentru cateva mii de suflete. Nu-i putin lucru si nici usor lucru sa fii responsabil de introducerea artistilor in scena, mai ales cand n-ai pe cine sa introduci. Drumul spre Navodari e lung si incurcat, vedetele se mai ratacesc.... Ce s-o mai dam cotita?! Moga si Randi s-au pierdut pe drum si n-au mai ajuns. "Ce le spunem oamenilor?", se intreba, in culise, prezentatorul Gabriel Cotabita. "M-am saturat sa-mi cer scuze pentru altii. Sa fie iertati si uitati!", le-a urat maestrul de ceremonii, care trebuia sa dea explicatii poporului adunat in piata.   "Nu e departe vremea cand tu vei uita totul, si nici vremea aceea cand tu vei fi uitat de toti", spunea Marc Aureliu. Ar fi bine ca si Marius Moga sa memoreze aceste vorbe intelepte. Poate ca data viitoare se va gandi de doua ori inainte de a trage chiulul de la o cantare si de a-i umple de respect pe organizatori. In rest, numai de bine! Navodari are numai de castigat de pe urma unor evenimente culturale puse la cale (cu cap) de primarul Tudorel Calapod.   Amploare FesTop s-a nascut in Zilele Orasului Navodari. Si bine a facut! Se afla deja la a treia editie si i se anunta viata lunga. Delegatii din Gemlik, Umurbey, Kavarna, Chisinau, Teruel si Zaragoza, ansambluri folclorice din Romania si din Spania, Turcia, Bulgaria si Republica Moldova, Festivalul Minoritatilor si toata pleiada de artisti prezenti la FesTop vorbesc de la sine despre amploarea acestui eveniment cultural. Directia 5, Mirabela Dauer, Benone Sinulescu, Raul, Heaven, Bere gratis, My Band, Ovidiu Komornyik, K1, Mihai Margineanu, Dinu Iancu Sala-janu, Talisman, Etnic au facut parte din programul Galei de la Navodari. Radu Ille a reusit sa-l faca pe primarul Calapod sa exclame: "Sper sa nu ne amendeze CNA-ul!". Cum asa? Radu a dansat si a cantat pana a ramas la bustul gol. Cantaretul a venit la FesTop incins cu un brau pe care scria anul 1930. "Este de la un stranepot de-al lui Octavian Goga. Nu-l vand pentru nimic in lume! Daca pentru clop mi s-au bagat in san 1.000 de euro. Daramite pentru brau!"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.