Saptamana financiara Saptamana financiara apare astazi cu un nou DVD, partea a doua din seria "Gangsterii". La sfarsitul anilor a€˜20 criza economica a lovit foarte puternic America. Milioane de oameni au ramas fara locuri de munca ca
Saptamana financiara Saptamana financiara apare astazi cu un nou DVD, partea a doua din seria "Gangsterii". La sfarsitul anilor a€˜20 criza economica a lovit foarte puternic America. Milioane de oameni au ramas fara locuri de munca ca urmare a prabusirii pietei de capital, alte sute au fost obligati sa-si paraseasca fermele datorita furtunilor de nisip din zona centrala si de nord a Americii. Dar, pentru crima organizata, criza a fost un boom. Din ce in ce mai multi oameni au incercat sa uite de mizerie gasind refugiu in bauturile alcoolice, iar perspectiva banilor obtinuti usor prin jocuri ilegale de noroc a devenit o practica deosebit de populara. Cand Al Capone a fost in cele din urma inchis, multi altii erau gata sa-i ia locul.   Gangsterii din New York: Meyer Lansky si Charlie "Lucky" Luciano impreuna cu prieteni precum Frank Costello si Bugsy Siegel au creat un imperiu al crimei, mai bine organizat decat precedentul. Criza economica a creat multi criminali care realizau operatiuni independente de controlul mafiei (MOB). In aceasta categorie intra nume vestite precum: George "Machine Gun" Kelly cunoscut ca si rapitor de copii: John Dillinger, spargator de banci si criminal, si infamul duo Bonnie & Clyde.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.