Deputatul Igor Klipi este secretarul general al Partidului Social Liberal din Moldova. Cu studii la Bucuresti si in vestul Europei, el e considerat un tanar politician pro-Romania pragmatic, care nu se preteaza la plansete patriotice inutile. Am ince
Deputatul Igor Klipi este secretarul general al Partidului Social Liberal din Moldova. Cu studii la Bucuresti si in vestul Europei, el e considerat un tanar politician pro-Romania pragmatic, care nu se preteaza la plansete patriotice inutile. Am incercat sa radiografiem cu dansul ce se petrece prin lumea politica din Moldova ex-sovietica.

Jurnalul National: In Moldova, curentele ideologice nu par sa se reflecte exact in denumirile partidelor, mi se pare o amestecatura. Dumneavoastra sunteti chiar liberali?Igor Klipi: Cred ca da. La noi, denumirea este justificata si prin apartenenta la Internationala Liberala. Eu personal chiar ma consider un liberal. Numai ca, asa cum ati spus, in Moldova titulatura unui partid nu prea reflecta realitatea.


M-ati ajutat sa va pun o alta intrebare. Cat de comunisti sunt comunistii? Mai au ei vreo treaba cu marxism-leninismul sau sunt, asa cum mi se par, o structura de clan, un grup de interese, cum ii place sa zica lui Traian Basescu?Singura lor legatura cu comunismul e ca sunt oameni care vin din trecut, fosti activisti ai PCUS. Doctrina e doar un paravan la ei, ceva demagogic. Ei sunt cei mai bogati oameni din Moldova. Au o structura jumatate mafiotica, jumatate politica. Utilizeaza institutiile democratice in cel mai cinic si pervers mod, ca sa poata manevra parghiile puterii. Ii unesc mari interese financiare, nu afinitati teoretice si ideologice. Sunt foarte pragmatice si s-au prins ca pot miza pe anumite nostalgii si retarduri politico-sociale ale oamenilor de rand.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.