COME BACK - dupa 17 ani de pauza Grup american de synth pop, infiintat in 1972, s-a remarcat, la inceputurile MTV-ului, prin videoclipuri memorabile. In anii a€™80 s-a numarat printre cele mai importante formatii New Wave din St
COME BACK - dupa 17 ani de pauza Grup american de synth pop, infiintat in 1972, s-a remarcat, la inceputurile MTV-ului, prin videoclipuri memorabile. In anii a€™80 s-a numarat printre cele mai importante formatii New Wave din Statele Unite, alaturi de Gary Numan, Oingo Boingo si The B-52a€™s. Albumul "Smooth Noodle Maps" (1990) este ultimul disc long play inregistrat de Devo, care a mai fost reactivat in 1996, cu prilejul unui concert de come back in cadrul Festivalului Sundance Film, urmat de turneul Lollapalooza.   TEDDYBEARS. Si pentru prima oara in ultimii saptesprezece ani, Gerald Casale - voce, chitara bas, Mark Mothersbaugh - synthesizers, voce, Bob Mothersbaugh ("Bob 1") - chitara solo, voce, Bob Casale ("Bob 2") - chitara ritmica, synthesizers si Josh Freese - tobe au intrat in studiourile de inregistrari, unde au realizat un nou single intitulat "Watch Us Work It" si produs de grupul suedez (rock electronic) Teddybears. Numele Devo vine de la conceptul Devolution, care inseamna evolutia omului in forme "primitive". Ideea a fost dezvoltata de Gerald Casale (voce, chitara bas) si de Bob Lewis (chitara), studenti la Kent State University, care au fost si fondatorii grupului. Dupa o prima varianta de sextet, Devo a devenit cvartet si in aceasta formula a fost remarcat de David Bowie si Iggy Pop. Urmarea? Un contract cu Warner Bros Records, care produce "Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!", album de referinta in cariera grupului american.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.