Gilles Sohm si AG2R, lider in domeniul pensiilor si protectiei sociale in Franta, au decis sa intre pe piata romaneasca pentru a-si pune experienta si savoir-faire-ul in serviciul romanilor.


Know-how. Demoland mitul pensionarului - c
Gilles Sohm si AG2R, lider in domeniul pensiilor si protectiei sociale in Franta, au decis sa intre pe piata romaneasca pentru a-si pune experienta si savoir-faire-ul in serviciul romanilor.


Know-how. Demoland mitul pensionarului - categorie sociala defavorizata, compania franceza AG2R, creata in 1951 in Franta, de catre reprezentanti ai angajatorilor si salariatilor, pentru a asigura pensiile complementare obligatorii, se mandreste cu faptul ca nu a avut niciodata un incident de plata in mai bine de o jumatate de secol de existenta. De altfel, ca recunoastere, compania a primit anul trecut distinctia "La Corbeille da€™or" din partea revistei "Mieux vivre son argent", lider al presei financiare in Franta, premiu decernat prin traditie acelei societati care realizeaza timp de trei ani consecutiv cele mai bune cifre de randament financiar.

Puternica in acest domeniu datorita experientei sale, AG2R are in prezent nu mai putin de 5 milioane de participanti si plateste pensii in fiecare luna pentru alte 2,7 milioane de persoane. AG2R administreaza, pentru salariatii francezi, active de 12 miliarde de euro, iar in 2006, cifra de afaceri a companiei a depasit 8 miliarde de euro, dintre care 70% sunt realizati in domeniul pensiilor. Astazi dupa ce a realizat parteneriate in Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia, si Vietnam, iar in curand Serbia si China, AG2R a intrat si pe piata romaneasca.

Credem in viitorul Romaniei. Importanta Romaniei in planurile de dezvoltare internationala ale AG2R este dovedita de faptul ca Romania este prima tara unde compania are o prezenta directa. "Romania este o piata foarte mare, prin importanta sa, dar si prin dinamismul economic al tarii. Credem in viitorul Romaniei", declara Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii SA.

AG2R va investi la inceput 8 milioane de euro pentru a lansa activitatea, concentrandu-se pe domeniul pensiilor obligatorii. In functie de cererile pietei, compania va oferi si alte produse, de la pensii facultative, la asigurari si economisire salariala. "Produsele urmatoare vor fi dezvoltate la momentul oportun, potrivit cu nevoile salariatilor si companiilor. Pentru moment, ceea ce conteaza, este de a aborda bine sectorul pensiilor pilonul II, care este esential pentru interesul tarii", spune Gilles Sohm.

Pensionarul, un partener. Compania AG2R considera ca pensiile sunt un parteneriat pe termen lung. "Pentru noi, nu ne oprim la perioada de acumulare financiara corespunzatoare derularii carierei profesionale. In Franta, AG2R ii insoteste pe participanti si in timpul perioadei de restituire a banilor, platindu-le pensia", spune directorul general. "In Franta, AG2R este lider si in cota de piata, si in calitate de servicii, si avem vocatie sa facem acelasi lucru pe piata romaneasca», adauga directorul general.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.