Douazeci de tineri romi si-au depus vineri CV-urile pentru posturi de ospatari, bucatari, manichiuriste si frizeri, in cadrul unei intilniri cu firme angajatoare.

Centrul Romilor Amare Rromentza a finalizat un proiect prin care 51 de
Douazeci de tineri romi si-au depus vineri CV-urile pentru posturi de ospatari, bucatari, manichiuriste si frizeri, in cadrul unei intilniri cu firme angajatoare.

Centrul Romilor Amare Rromentza a finalizat un proiect prin care 51 de tineri romi au obtinut diplome de calificare in domeniile ospatarie, frizerie, cosmetica. Ei au fost selectati dintr-un numar de 200, care au urmat cursuri gratuite de formare profesionala. Alti 29 de tineri sint in curs de obtinere a competentelor profesionale in aceleasi domenii.

Vineri, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, s-au prezentat paisprezece firme, la care si-au depus CV-urile doar douazeci dintre tinerii romi care au absolvit cursurile. "Restul ne-au spus ca si-au gasit locuri de munca la negru", ne spune Mihai Neacsu, cooordonator de programe la Amare Rromentza. Printre firmele angajatoare prezente s-au numarat supermarketuri cunoscute, saloane de cosmetica, restaurante, care au oferit in total aproape 40 de posturi de bucatari, picoli, ospatari, barmani, vinzatori, cosmeticiene, frizeri. Patru dintre tineri au obtinut deja interviuri: fetele au avut vineri proba de lucru pentru manichiura-pedichiura, iar baiatul a avut un interviu pentru postul de ospatar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.